Η πρώτη έρευνα για τον κορονοϊό εγκρίθηκε κι επίσημα από την Βρετανία. Ζητούνται υγιείς και νεαροί σε ηλικία εθελοντές για να νοσήσουν και να εμβολιαστούν.

 

Η βρετανική έρευνα θα χρησιμοποιήσει τον ιό που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξέσπασε η πανδημία πέρυσι τον Μάρτιο, ο οποίος είναι χαμηλού κινδύνου για υγιείς ανήλικες, προκειμένου να μολύνει σκοπίμως τους εθελοντές.

Η έρευνα έλαβε την απαραίτητη δεοντολογική έγκριση και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επιλεχθούν 90 άτομα ηλικίας μεταξύ 18-30 ετών. Σημειώνεται, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει δόσεις εμβολίου σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πολίτες.

Σύμφωνα με το BBC, τέτοιου είδους έρευνες είναι βαρυσήμαντες, καθώς χάρη σε αυτές αναπτύσσονται θεραπείες για ασθένειες όπως γρίπη, ελονοσία, τύφο και χολέρα. Με αυτόν τον τρόπο, επομένως, θα κατανοηθεί καλύτερα και ο κορονοϊός, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι παρασκευές κατάλληλων φαρμάκων κι εμβολίων.

Η έρευνα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο συνεργασίας της Επιτροπής Εμβολιασμού της βρετανικής κυβέρνησης, του Imperial College London, του Royal Free London NHS Foundation Trust και της εταιρίας hVIVO.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

Η αρχή του τέλους για τον κορονοϊό;

Ο Κλάιβ Ντιξ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα εμβολιασμών, είπε: «Έχουμε εξασφαλίσει έναν αριθμό ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη νέων εμβολίων και θεραπειών της Covid-19».

«Αναμένουμε οι έρευνες να προσφέρουν μοναδική γνώση στο πώς λειτουργεί ο ιός και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ποια υποσχόμενα εμβόλια προσφέρουν την καλύτερη πιθανότητα αποτροπής μόλυνσης», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα θα χρησιμοποιήσει τον ιό που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξέσπασε η πανδημία πέρυσι τον Μάρτιο, ο οποίος είναι χαμηλού κινδύνου για υγιείς ανήλικες, προκειμένου να μολύνει σκοπίμως τους εθελοντές.

Σταδιακά, ένας μικρός αριθμός εθελοντών είναι πιθανό να λάβουν εγκεκριμένο εμβόλιο και μετά να εκτεθούν στον ιό, βοηθώντας τους επιστήμονες να ανακαλύψουν ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Εθελοντές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ θα αποζημιωθούν για τον χρόνο τους, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

Πηγή: reader.gr