Η μεγαλύτερη ανακαίνιση από την κατασκευή του – θα είναι έτοιμος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

 

Πριν σκανδαλιστείς στην ιδέα της χρυσαφένιας του όψης, σκέψου ότι όταν ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του φωτός και ολόκληρης της Γαλλίας, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1889, ήταν βαμμένος κόκκινος. Έκτοτε, η γιγαντιαία σιδερένια κατασκευή έχει δεχτεί δεκαεννιά χέρια μπογιάς, όχι και τόσα πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι συνεχώς εκτεθειμένη στη βροχή και τον ήλιο για περισσότερα από 130 χρόνια.

Σήμερα είναι καφέ, σκουρόχρωμος, με την πατίνα του χρόνου να έχει γράψει επάνω του. Και όλοι σκέφτονται: “Τι όμορφος που είναι ο Πύργος του Άιφελ!“. Αλλά κανείς δεν αναρωτιέται σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Patrick Branco Ruivo, CEO της εταιρείας που διαχειρίζεται το μνημείο, που τώρα θέλει να προβεί στην πιο σημαντική ανακαίνιση από την κατασκευή του.Θα δώσω στον Πύργο του Άιφελ μια ελαφρώς πιο χρυσή απόχρωση από αυτή του χρώματός του, κι αυτό εγκαίρως, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες“, δήλωσε πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

 

Αν πιστεύεις ότι το χρυσό είναι μια αρκετά μεγάλη αλλαγή, θα πρέπει να σε πληροφορήσουμε ότι ακόμα και ο Γουστάβος Άιφελ κάπως έτσι τον είχε ονειρευτεί, για να αντικατοπτρίζει τον κιτρινωπό ασβεστόλιθο της αρχιτεκτονικής που τον περιτριγυρίζει.

Συνοπτικά, ο “ελαιοχρωματισμός” θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί έως το 2022, έτσι ώστε όταν το 2024 λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, να είναι ασορτί με τα μετάλλια.

 

Πηγή: esquire.com.gr