Κυνικό, με κατάμαυρο χιούμορ, γεμάτο εκπλήξεις και με ένα καστ που απολαμβάνει να υποδύεται μερικούς πραγματικά κακούς κι ανήθικους ανθρώπους, το «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» δεν περιέχει ούτε μια βαρετή στιγμή.

 

Η νέα ταινία στο Netflix, «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» (I Care a Lot), έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες κι ήδη έχει εκτοξευθεί στην κορυφή, κατακτώντας τη νούμερο 1 θέση στο ελληνικό Top 10.

Η ταινία «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» είναι μία κυνική μαύρη κωμωδία αμερικάνικης παραγωγής του 2020 σε σενάριο και σκηνοθεσία J Blakeson. Η ταινία απέσπασε άριστα σχόλια από τους κριτικούς, ενώ διαθέτει ένα εμβληματικό καστ που αποτελείται από τους Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Chris Messina και Dianne Wiest.

Συνήθως οι ταινίες με ευφυείς απατεώνες και μερικούς αναγκαστικούς φόνους είναι τόσο υπερβολικές που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματικότητα. Όμως η ιδέα της απάτης που έχει σκεφτεί κι ενορχηστρώσει η ηρωίδα του «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» είναι ανατριχιαστικά πιστευτή κάτι που κάνει εξαρχής την ιδέα της ταινίας να λειτουργεί εξαιρετικά.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

Με μια κεντρική ιδέα που είναι βασισμένη σε μια αληθινή απάτη, το φιλμ του J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed), χτίζει μια αληθινά απολαυστική μαύρη κωμωδία, που λειτουργεί εξίσου καλά ως θρίλερ όσο και ως μια δηλητηριώδης ματιά πάνω στην αμερικανική επιχειρηματικότητα και το όνειρο της επιτυχίας.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η πλοκή επικεντρώνεται στην Marla Grayson, που την υποδύεται η καθηλωτική Rosamund Pike, μία γυναίκα που εξαπατά τους δικαστές με το να την ορίζουν ως «νομική κηδεμόνα» σε ηλικιωμένους, ενώ ύστερα τους κλέβει. Έτσι, βγάζει χρήματα και ζει πλουσιοπάροχη ζωή. Ωστόσο, η Marla τα βρίσκει σκούρα με το τελευταίο της θύμα, αφού αποδεικνύεται ότι έχει στενές σχέσεις με έναν από τους πιο επικίνδυνους και ισχυρούς gangster εκεί έξω…

Κυνικό και με κατάμαυρο χιούμορ, γεμάτο εκπλήξεις και με ένα καστ που απολαμβάνει να υποδύεται μερικούς πραγματικά κακούς κι ανήθικους ανθρώπους, το «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» δεν περιέχει ούτε μια βαρετή στιγμή και ως μπόνους σου επιτρέπει, αν θέλεις, να αναλογιστείς πάνω σε μερικά ηθικά ζητήματα με τα οποία δεν θα περίμενες να έρθεις αντιμέτωπος σε ένα φιλμ σαν αυτό.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

 

 

Πηγή: reader.gr