Αυτό θα ισχύει μόνο για τους Βρετανούς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid- 19

 

Διακοπές στα ελληνικά νησιά από το Μάιο; Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά τα σύνορά της στους Βρετανούς που αναζητούν τον ελληνικό ήλιο πριν το καλοκαίρι, πηγαίνοντας κόντρα στην πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών, γράφει ο Βρετανικός Τύπος.

Αυτό βέβαια θα ισχύει μόνο για τους Βρετανούς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid- 19.

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει νωρίτερα το «πράσινο φως» στους Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επισήμως από τον Μάιο, καθώς η χώρα εξετάζει το άνοιγμα των συνόρων της νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που επικαλείται τους Times.

Βεβαίως, οι Βρετανοί που θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας θα είναι όσοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid- 19.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την θέση που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζοντας για μια ενωμένη και προσεκτική προσέγγιση για το άνοιγμα μη απαραίτητων ταξιδιών έξω από το μπλοκ.

Αυτή η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται την ώρα που η Ελλάδα έχει καταγράψει συνολικά 182.783 κρούσματα της νόσου και 6.343 θανάτους.

Το τελευταίο 24ωρο, η χώρα μας κατέγραψε 2.147 νέα κρούσματα και 22 νέους θανάτους.

Η Αθήνα επιδιώκει να ενισχύσει τη ζωτική για τη χώρα βιομηχανία του τουρισμού, που έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει ότι το προσωπικό στα αεροδρόμια της χώρας όπως και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Ωστόσο, η επανέναρξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα από το Μάιο θα ερχόταν σε αντίθεση καθώς οι ηγέτες της ΕΕ θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η άρση των περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό για αναψυχή και διακοπές θα απαγορευτούν τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου τουλάχιστον.

Από τη πλευρά τους, τα κράτη- μέλη της Ε.Ε ενδέχεται να εμποδίσουν τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι λόγω του Covid-19.

Τα 27 κράτη- μέλη σχεδιάζουν να επιτρέψουν την άφιξη των τουριστών από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία και να την απαγορεύσουν στου πολίτες χωρών που συγκαταλέγονται στη «μαύρη λίστα» (όσες έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων): όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

H ιδιαίτερα μολυσματική βρετανική μετάλλαξη έχει βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση του Λονδίνου και πολλές χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν απαγορεύσει την είσοδο Βρετανών πολιτών στην ιβηρική χώρα.

Μόνο οι Ισπανοί ιδιοκτήτες ακινήτων στη Βρετανία επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα και εφόσον έχουν κάνει τεστ Covid τις τελευταίες 72 ώρες που δείχνει αρνητικό, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Mirror.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Για τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι περιορισμοί σε μη απαραίτητα ταξίδια εντός της Ε.Ε θα πρέπει να παραμείνουν προς το παρόν σε ισχύ, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού θέτουν πρόσθετες προκλήσεις.

Ένα προσχέδιο συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να εισάγονται αναλογικά κατά τρόπο που να μη δημιουργεί διακρίσεις και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες διασυνοριακές καταστάσεις τοπικών κοινοτήτων.

 

Πηγή: protothema.gr