Τι κι αν το καλοκαίρι αργεί να έρθει; Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το TripAdvisor δημοσιεύει την ετήσια λίστα του με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του, που μας κάνουν να το ονειρευόμαστε.

 

«Ναι, κι εμείς θα θέλαμε να ήμασταν εκεί. Λευκές αμμουδιές, τραχιές ακτογραμμές και όλα τα συναφή: Αυτές είναι οι παραλίες που ονειρεύονται οι ταξιδιώτες όλον τον χρόνο», αναφέρει η δημοσίευση της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας με τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως για το 2021.

Η Ελλάδα έχει την τιμητική της για ακόμη μια χρονιά. Στις 25 κορυφαίες παραλίες του κόσμου συναντάμε δύο ελληνικές. Μάλιστα και οι δύο είναι στην Κρήτη και στο νομό Χανίων!

 

 

Στην 21η θέση φιγουράρει μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, ο ονειρικός Μπάλος, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η λιμνοθάλασσα με τη λευκή ψιλή άμμο σαν πούδρα και τα αβαθή νερά που έχουν όλους τους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου, μοιάζει βγαλμένη κυριολεκτικά από καρτ ποστάλ.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

 

Στην 24η θέση συναντάμε το Ελαφονήσι, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο νομό Χανίων. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

 

Πηγή: reader.gr