Στις αλλαγές που πρόκειται να δρομολογηθούν στις λαϊκές αγορές, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει πρόβλεψη για χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ.

 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπούμπα, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πως αν και δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχετικό σχέδιο νόμου, η Γενική Γραμματεία επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις.

Ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε πως όταν θα υπάρξει ένα προσχέδιο, «στο οποίο θα έχουμε καταλήξει, τότε είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει και ο θεσμικός διάλογος με όλους του φορείς, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των λαϊκών αγορών», τονίζοντας ότι μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, «ο διάλογος με όλους θα είναι εξαντλητικός».

 

Δεν έχουμε καμία διάθεση να καταστρέψουμε τις λαϊκές

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την περίοδο της πανδημίας, επισήμανε πως «έχω αποδείξει ότι είμαι μάλλον ο πιο φιλικός μέχρι σήμερα υπουργός του ελληνικού κράτους με τις λαϊκές αγορές».

Διαβάστε επίσης  Υπουργείο Εργασίας: Την Παρασκευή η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 505.866 δικαιούχους

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να καταστρέψουμε τις λαϊκές αγορές», τόνισε ο υπουργός.

«Φυσικά και θα τους δώσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ. Και κίνητρα θα τους δώσουμε και εργαλεία θα τους δώσουμε για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερη και να είναι καταγεγραμμένοι και να κόβουν και τις αποδείξεις τους και να παρέχουν καλύτερα προϊόντα στους καταναλωτές και να έχουν περισσότερο έλεγχο.

Όλα αυτά που είπα για τον καλό επαγγελματία δεν είναι αρνητικά. Για τον καλό επαγγελματία είναι ευπρόσδεκτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ψηφιακές εφαρμογές και μοριοδότηση

Σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υπουργός είπε ότι θα δοθούν στους παραγωγούς πόροι και «εργαλεία» από το ΕΣΠΑ και απέρριψε ως «απαξιωτικό» να θεωρούμε τους παραγωγούς και του εμπόρους των λαϊκών αγορών ως κατώτερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης  Anxhela Peristeri: Ποια είναι η εντυπωσιακή εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision με τις ελληνικές ρίζες

Για το σύστημα των «μοριοδοτήσεων» σχετικά με τους πλειστηριασμούς θέσεων στις λαϊκές αγορές, ο κύριος Γεωργιάδης διευκρίνισε, τέλος, πως «δεν έχουμε πει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει δύο διδακτορικά […] τέτοια προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν».

 

Πηγή: reader.gr