Η ιδιοφυής λειτουργία θα μας προστατεύει από τον εαυτό μας.

 

Μία εποχή, όχι πολύ καιρό πριν και τότε που τα μπαρ ήταν ανοιχτά, υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς, ειδικά για τους νεαρότερους σε ηλικία: Ξυπνάς με τρομερό πονοκέφαλο. Είσαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν κοιμήθηκες με κακό μάτι. Επίσης, δεν είσαι σπίτι σου και δε φοράς το παντελόνι σου. Στο ενδιάμεσο χτυπούν άπειρες ειδοποιήσεις στο κινητό σου από απαντήσεις σε περιφρονητικά μηνύματα που έχεις στείλει εκεί που δε θα ´πρεπε και από reactions σε εξευτελιστικά stories που έχουν ανέβει στο Instagram εδώ και ώρες. Άβολο.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις όλα τα παραπάνω όταν το αλκοόλ κάνει πάρτι στο αίμα σου. Χάρη σε μία μικρή κινεζική εταιρεία που λέγεται Gree Electronics στο εξής υφίσταται στα smartphones το λεγόμενο drunk mode.

Πρόκειται για μία επιλογή -μόλις κατατέθηκε στο αρμόδιο γραφείο ευρεσιτεχνίας στην Κίνα- που σε βάζει να επιλέξεις όλες τις εφαρμογές που θες να προστατεύσεις ή να κρύψεις από τον εγκέφαλό σου όταν είσαι σε κατάσταση μέθης. Παράλληλα, μέσω ενός τεστ επαλήθευσης που θέτεις εσύ εξαρχής για τον εαυτό σου, μπορείς στη συνέχεια να ξανα-αποκτήσεις πρόσβαση σε ό,τι είχες κλειδώσει.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις σε λειτουργία αυτές τις ρυθμίσεις προτού φύγεις από το σπίτι σου και να απολαύσεις στη συνέχεια ανενόχλητος το βράδυ σου χωρίς ενδοιασμούς. Αν όντως το παρακάνεις με το ποτό και επιχειρήσεις να κάνεις πράγματα για τα οποία μετά θα μετανιώνεις, πολύ απλά δε θα μπορείς. Το επόμενο πρωί που θα είσαι αρκετά νηφάλιος για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου, όλα θα επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Συγγνώμη, γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό;

 

Πηγή: esquire.com.gr