Για μία ακόμα φορά, ασυνείδητοι μολύνουν το Φαράγγι του Κυκλάμινου.

Οι εικόνες από το ποτάμι και τις λίμνουλες είναι αποκαρδιωτική. Η μόλυνση των υδάτων είναι πέρα για πέρα εμφανής και προς το παρόν, κανείς αρμόδιος δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος.

Οι εικόνες που εξασφάλισε η φωτογράφος Ρία Καβρουλάκη είναι αδιάψευστος μάρτυρας της οικολογικής καταστροφής που έχει συντελεστεί και δεν χωρά αμφιβολία ότι έχει συντελεστεί από ανθρώπινο παράγοντα. Το μαύρο χρώμα στα νερά κατά μήκος του φαραγγιού έχει επισκιάσει το πανέμορφο φυσικό τοπίο.

 

Χρέος μας είναι να αναδείξουμε την καταστροφή που έχει συντελεστεί και να φροντίσουν οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να σωθεί ο υδροβιότοπος. Ας ελπίσουμε να κινητοποιηθεί ο Δήμος και οι αρχές το συντομότερο, να βρουν τους υπαίτιους και να αποδόσουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο Φαράγγι του Κυκλάμινου. Το θέμα είχε αναδείξει και παλιότερα το flashnews.gr όμως, όπως φαίνεται κάποιοι δεν συγκινήθηκαν και συνεχίζουν να προκαλούν μια οικολογική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ποτάμι που διαρρέι το φαράγγι πηγάζει από την περιοχή της Δρακόνας και υπάρχουν σημεία που δημιουργούνται μικρές λίμνες με νερό. Η πεζοπορική διαδρομή είναι βατή και μικρής διάρκειας (2 ώρες από το Αλετρουβάρι, 1 ώρα από τον Άγιο Γεώργιο) αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ενδιαφέρουσες εναλλαγές τοπίου, κατά μήκος ποταμού και υπό τη σκιά θεόρατων πλατάνων και κυπαρισσιών.

 

Γράφει ο Ανδρέας Γαρυφαλής

Φωτογραφίες: Ρία Καβρουλάκη