«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο πλαίσιο των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν αύριο στις 10:00 και να καλούνται να διαμορφώσουν την τελική τους εισήγηση.

 

Με την πορεία της επιδημίας να είναι αυξητική σε όλη τη χώρα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να επανέλθει ένα τρίτο, πανελλήνιας εμβέλειας lockdown, ως και την Καθαρά Δευτέρα, ήτοι ως τις 15 του μήνα. Και αυτό, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να δώσει ανάσες στο σύστημα υγείας, το οποίο δοκιμάζεται, λόγω και της ισχυρής παρουσίας της βρετανικής μετάλλαξης που κάνει τον κορονοϊό πιο μεταδοτικό. Την απόφαση αυτή θα κληθούν να σταθμίσουν, βεβαίως, οι λοιμωξιολόγοι, είναι, όμως, σαφές ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αττική, όπου είναι έκρυθμη.

Παράλληλα και εκτός της απόφασης αναφορικά με την οριζόντια επιβολή περιορισμών, στην κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην αυστηροποίηση και του sms 6 στο 13033. Οι επιλογές στο τραπέζι είναι το εν λόγω sms να εφαρμόζεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή να ισχύει χωρίς τη δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου. Και αν εγείρονται σαφείς προβληματισμοί για το πόσο εύκολα εφαρμόσιμο είναι αυτό το μέτρο, είναι επίσης σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει αυτό το παραθυράκι που, μέχρι στιγμής, επιτρέπει μεγάλη κινητικότητα, χωρίς να ελέγχεται επί της ουσίας.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Μένει, δε, να φανεί, αν θα επέλθει και αλλαγή στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα που δεν έχει λειτουργήσει. Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, εφόσον τα επαυξημένα μέτρα ισχύσουν σε όλη τη χώρα και περιοριστεί η εμβέλεια του sms 6 στο 13033, τότε ίσως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να μπορούσε να επανέλθει στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, από τη στιγμή, κιόλας, που η μέρα μεγαλώνει.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το σύστημα Υγείας της Αττικής, δημιουργώντας νοσοκομεία μόνο για περιστατικά COVID, κάτι που σημαίνει ότι άλλα νοσοκομεία θα επωμιστούν όλα τα υπόλοιπα περιστατικά. Αποκλειστικά non-Covid περιστατικά θα δέχεται το ΝΙΜΤΣ, ενώ ακούγεται ότι αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid θα μπορούσαν να μετατραπούν το Ερρίκος Ντυνάν ή και το Σισμανόγλειο.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, μετά την έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ, εφόσον υπάρχει πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων, αυτό θα ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά, από κοινού με τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα περιγράψει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ στην Αττική.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

 

Πηγή: reader.gr