Το κλασικό “Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο”, ισχύει στο 100%.

 

Μερικοί λογαριασμοί στο Instagram μοιάζουν πραγματικά α-ψε-γά-δια-στοι. Βγάζοντας από το κάδρο εκείνους που ανεβάζουν εικόνες από επαγγελματίες φωτογράφους, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα χρηστών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το δικό τους αποτέλεσμα. Σαφέστατα, όσο περισσότερο χρόνο μπορεί να διαθέσει κανείς είναι προς όφελός του, όμως, ειδικά στις μέρες μας που πιο πολύ από ποτέ ο χρόνος ισοδυναμεί με χρήμα, πιθανότατα κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό.

Προτού καταθέσεις τα όπλα και συμβιβαστείς με ό,τι θεωρείς μέτριο, τσέκαρε τις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες για τις τέλειες λήψεις. Και ξέρεις κάτι; Δε χρειάζεται απαραίτητα να τις χρησιμοποιήσεις στα social media, αρκεί που θα είναι τέλειες.

 

Χρησιμοποίησε ό,τι έχεις

Σε περίπτωση που έχεις iPhone 12 Pro Max ή Samsung Galaxy S20 Ultra, η προηγμένη τεχνολογία είναι με το μέρος σου εξαρχής. Αν όμως έχεις ένα “κανονικό” τηλέφωνο -προφανώς όχι επιπέδου Nokia 3210- φρόντισε να εκμεταλλευθείς όλα τα εργαλεία που σου παρέχει: portrait και night mode, χρονοδιακόπτη, zoom, φίλτρα. Δεν είναι διακοσμητικές αυτές οι λειτουργίες και θα κάνουν λιγότερο βαρετό το αποτέλεσμά σου.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

 

Οι instaπαγίδες

Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι στα stories α. δε θα κοπεί η φωτογραφία σου β. κάνοντας zoom στην ήδη υπάρχουσα που θέλεις να ποστάρεις (όχι στο zoom btw), χρησιμοποίησε την κάμερα του Instagram. Επίσης, όσον αφορά στις κανονικές δημοσιεύσεις στο feed σου, προσοχή στο preview της φωτογραφίας γιατί συχνά το instagram “κόβει” λίγο τις άκρες των λήψεων για να τις προσαρμόσει στο προκαθορισμένο μέγεθος που υποστηρίζει. Για να μην καταλήξεις στο preview χωρίς κεφάλι ή πόδια το αναφέρουμε.

 

Όχι στην instaεπεξεργασία

Σαφέστατα είναι πιο βολική και γρήγορη, αλλά το ρετουσάρισμα άφησε το για τις ειδικές εφαρμογές που υπάρχουν (π.χ. Snapseed, VSCO, Adobe Photoshop Lightroom).

 

Προσοχή στο περιεχόμενο

Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες με α. ανθρώπους που δεν ήθελαν να φωτογραφηθούν και αυτό βγαίνει και προς τα έξω, β. με τον εαυτό μας σε selfie πόζα που όμως δεν κοιτάει σωστά στην κάμερα και σχεδόν αλληθωρίζει, γ. γελοίες πόζες. “Δουλειά μπροστά στον καθρέφτη σου κάνεις;“, που έλεγαν στο GNTM.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

Αποθήκευση το ήμισυ του παντός

Το τελευταίο αυτό tip δε σχετίζεται με τη λήψη αλλά με την πρόληψη. Μην εμπιστεύεσαι όλες σου τις αναμνήσεις στο Instagram. Κράτησε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες ξεχωριστά σε ένα φάκελο στο κινητό ή ακόμα καλύτερα στον υπολογιστή σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και να βρεθείς χωρίς αυτές. Πάντα επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο η “ποιότητα” και η ανάλυσή τους να μειωθεί με την πάροδο των χρόνων. Γιατί να τις χάσεις;

 

Πηγή: esquire.com.gr