Ο Κάρλος Ρέι Νόρρις ή κατά κόσμον Τσακ Νόρρις, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1940 στην Οκλαχόμα και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Κατατάσσεται στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. αλλά αφού τελειώνει τη θητεία του, αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική του αγάπη είναι οι πολεμικές τέχνες και εκεί αρχίζει και γλεντάει λαό, αφού από το 1968 ως το 1974 κέρδιζε συνεχόμενα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή καράτε μεσαίων βαρών. Ο θρύλος άρχισε να χτίζεται.

Σημαντική συνάντηση στην καριέρα του ήταν αυτή με τον Μπρους Λι, με τον οποίο τους έδενε στενή φιλία και μάλιστα παίξανε μαζί στην ταινία του 1972The Way of the Dragon”. Εκεί βέβαια, ο Μπρους Λι τον ισοπεδώνει κανονικότατα, αλλά εντάξει, ο Μπρους Λι ήταν, οπότε λογικό. Από τις τελευταίες φορές πάντως που έχανε ο Τσακ σε κάποια μάχη στη μεγάλη οθόνη.

 

 

Το πάθος για τον κινηματογράφο φαίνεται να κυριεύει τον 30άρη Τσακ, ο οποίος αποφασίζει να μπει στο χώρο της 7ης Τέχνης και μετά από μικρούς ρόλους σε διάφορες ταινίες, αρχίζει και παίρνει τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το “Breaker! Breaker!”, το “Good Guys Wearing Black” και το “A Force for One”. Ειδικά τα 2 τελευταία, τα γύρισαν με ότι λεφτά έβρισκαν καθώς κανένας παραγωγός δεν ήθελε να ασχοληθεί με ταινίες πολεμικών τεχνών τότε στο Χόλιγουντ. Άστοχη απόφαση βέβαια, καθώς οι 2 αυτές ταινίες είχαν πάνω από 35 εκατομμύρια δολλάρια κέρδος! Ο Τσακ Νόρρις βέβαια, δεν ήθελε απλά να πρωταγωνιστεί σε ταινίες που θα είχαν μόνο ξύλο, αλλά ήθελε οι ταινίες να έχουν πλοκή, δυνατούς χαρακτήρες και καλές σκηνοθεσίες, όπου η χρήση πολεμικών τεχνών θα γινόταν όταν ήταν απαραίτητη και έδενε με τις ανάγκες του σεναρίου.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρεατίνη από τον Μανώλη Λουπασάκη

Γενικότερα στα 80’s και στα 90’s μεγαλουργεί με κινηματογραφικές επιτυχίες όπως η τριλογία “Missing in Action”, τα 2 “Delta Force”, το “Code of Silence”, το “Lone Wolf Mcquade” και φυσικά η τεράστια επιτυχία του στην τηλεόραση, το “Walker, Texas Ranger”. Συνήθως ο Τσακ Νόρρις υποδύεται είτε κάποιον εκπρόσωπο των σωμάτων ασφαλείας (είτε πράκτορας είτε σερίφης) είτε κάποιον πολίτη που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πιο ασθενέστερων. Βέβαια ο θρύλος που υπάρχει γύρω από το όνομά του δεν οφείλεται στο γεγονός ότι απλά έριχνε ξύλο στους εχθρούς του, αλλά και το γεγονός ότι αντιμετώπιζε και άλλα πλάσματα της φύσης, όπως αρκούδες και λύκους:

 

 

 

Αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει κάποιον απλά και μόνο κοιτώντας τον, είναι ένα έπος από μόνο του:

 

 

Ή το γεγονός ότι είναι οικολόγος και μάλιστα καταφέρνει και σταματάει ένα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ με τα γυμνά του χέρια:

 

 

Αλλά να μου πείτε, εδώ καταφέρνει και σταματάει αμάξι και σκάει κλωτσίδι που τρυπάει το τζάμι και ακινητοποιεί τον αντίπαλό του:

 

 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες κατορθώματα του Τσακ Νόρρις, κάτι που οδήγησε σε μια παράνοια που ξεκίνησε το 2005 στο Ίντερνετ και διαδόθηκε παγκοσμίως. Μιλάμε φυσικά για τα Chuck Norris Facts, τα οποία στην ουσία αναφέρονταν σε ακραία πράγματα που μπορούσε να κάνει ο Τσακ Νόρρις, δίνοντας στον μύθο του θρυλικές διαστάσεις. Αυτά τα “γεγονότα” χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη χώρα από την οποία είναι κανείς, τοποθετώντας τον στο πάνθεον των καλτ φιγούρων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, εκεί προς τα τέλη των ’00s, σίγουρα θα άκουγες κάποια παρέα να αναφέρει κάποιο παράδοξο γεγονός για τον Τσακ Νόρρις. Μερικά από τα πιο αγαπημένα είναι σίγουρα τα εξής:

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ένα χορταστικό έργο τέχνης!

 

  1. Ο Τσακ Νόρρις έχει μετρήσει ως το άπειρο – δύο φορές.
  2. Τι περνάει απ’ το μυαλό όλων των θυμάτων του Τσακ Νόρρις πριν πεθάνουν; Το παπούτσι του.
  3. Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να νικήσει στο ‘Σκορ 4’ σε μόνο 3 κινήσεις.
  4. Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να διαιρέσει με το 0.
  5. Ο Τσακ Νόρρις πήρε την άδεια οδήγησης στην ηλικία των 16. Δευτερολέπτων.
  6. Μόλις ο Τσακ Νόρρις γεννήθηκε έκανε σεξ με τη νοσοκόμα που δούλευε εκείνη την ώρα. Ήταν ο πρώτος της. Ήταν η τρίτη του.
  7. Ο Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ κάποτε έδειρε τον Τσακ Νόρρις. Τότε τον ξύπνησε από το όνειρό του μια στριφογυριστή κλωτσιά στα μούτρα.
  8. Έχει ειπωθεί ότι αν κοιτάξεις στα μάτια τον Τσακ Νόρρις θα μάθεις το μέλλον σου. Δυστυχώς, το μέλλον όλων είναι πάντα το ίδιο:
  9. θάνατος από μια στριφογυριστή κλωτσιά στα μούτρα
  10. Ο Τσακ Νόρρις έχει φτιάξει κύκλο με μόλις 300 μοίρες.
  11. Ο Τσακ Νόρρρις όταν κοιμάται δεν βλέπει όνειρα, τα όνειρα βλέπουν τον Τσακ Νόρρις.
  12. Ο Τσακ Νόρις δεν κάνει πους-απς. Σπρώχνει τη Γη προς τα κάτω.
  13. Όταν ο μπαμπούλας πάει να κοιμηθεί, πρώτα βλέπει αν είναι στην ντουλάπα του ο Τσακ Νόρρις.
  14. Ο Τσακ Νόρρις πήρε 100% στις εξετάσεις του, γιατί έγραψε σε όλες τις ερωτήσεις την απάντηση «Τσακ Νόρρις».
  15. Ο Τσακ αναφέρεται στον εαυτό του στο τέταρτο πρόσωπο.
  16. Το νερό βράζει πιο γρήγορα όταν το κοιτάει ο Τσακ.
  17. Ο Τσακ Νόρρις δεν διαβάζει βιβλία. Απλά τα κοιτάει από πάνω ως κάτω μέχρι να πάρει τις πληροφορίες που θέλει.
  18. Η θεωρία της εξέλιξης είναι μια απάτη. Ο Τσακ Νόρρις αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει.
  19. Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να βάλει τρίποντο από τη γραμμή των βολών.
  20. Ο Τσακ Νόρρις έχει αποκρυπτογραφήσει την Γραμμική Α’.
  21. Ο Τσακ Νόρρις έπαιξε 3 φορές μονό με τον Michael Jordan. Τόσες φορές αποσύρθηκε από το ΝΒΑ.
  22. Η γάτα του Σρέντιγκερ έχει 50% πιθανότητες να ζήσει. Η γάτα του Τσακ Νόρρις καμία.
  23. Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να γλείψει τον αγκώνα του.
  24. Τα αναβολικά φτιάχνονται από τον ιδρώτα του Τσακ Νόρρις.
  25. Όταν εφαρμόζεις την μέθοδο των τριών, ο ένας από τους τρεις είναι πάντα ο Τσακ Νόρρις.
  26. Ο Τσακ Νόρρις είναι ο μοναδικός άνθρωπος που του επιτρέπεται να μιλάει για το Fight Club.
  27. Ο Τσακ Νόρρις ξέρει τι σημαίνει η λέξη “Ζαβαρακατρανέμια”.
  28. Ο Τσακ Νόρρις δεν ρωτάει ποτέ κανένα παιδί “ποιανού είσαι” γιατί γνωρίζει ήδη την απάντηση.
  29. Ο Τσακ Νόρρις είναι ο πατέρας των παιδιών του Ζεββεδαίου.
  30. Η λέξη ΤΣΑΚΝΟΡΡΙΣ είναι απο τις ελάχιστες που διαβάζονται και αντιστρόφως. Μην το δοκιμάσεις, γίνεται.Ο Τσακ Νορρις έχει γνωρίσει τη Νινέτα από τους Δύο Ξένους.

 

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Φυσικά υπάρχουν άπειρα τέτοια αστεία που ακόμα και σήμερα προκαλούν το γέλιο στους νεολαίους. Εκτός από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Τσακ Νόρρις έχει γράψει πολλά βιβλία για τις πολεμικές τέχνες αλλά και για τον χριστιανισμό που ακολουθεί πιστά. Είναι φανατικός ρεπουμπλικάνος και έχει στηρίξει κατά καιρούς διάφορους υποψήφιους κυβερνήτες ή γερουσιαστές. Φυσικά, ασχολείται με τη γυμναστική (θα τον έχεις δει σίγουρα μεταμεσονύχτια να διαφημίζει κάποιο όργανο γυμναστικής), ενώ φυσικά και έχει φτιάξει είδος πολεμικής τέχνης, το Chun Kuk Do, γιατί Τσακ είσαι.

Άμα δε σου έφτασαν όλα αυτά τα δεδομένα για τον Τσακ και θες κι άλλα, έχει και δικό του σάιτ (www.chucknorris.com), στο οποίο φυσικά σε περιμένει με μια στριφογυρισμένη κλωτσιά. Όχι που θα γλίτωνες.

 

Πηγή: cult24.gr