Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης επιστρατεύει δύο μεγάλα ταλέντα για μια… διαστροφική κωμωδία εποχής

 

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους νεαρούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και μεγάλοι ηθοποιοί κάθε ηλικίας κάνουν ουρά για να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Willem Dafoe, ένας από τους σπουδαιότερους βηταρολάδες της γενιάς του, που άφησε ιστορία ως Ιησούς Χριστός στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Σκορτσέζε, βρίσκεται σε συζητήσεις να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο πρότζεκτ του Έλληνα σκηνοθέτη, με τίτλο «Little Things». Εάν όλα πάνε καλά, ο Dafoe θα βρεθεί στο πλευρό της Emma Stone, η οποία συνεργάστηκε με τον Λάνθιμο στο οσκαρικό «The Favorite» του 2018.

Το επερχόμενο φιλμ θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Alasdair Gray, το οποίο αποτελεί μια μεταμοντέρνα εκδοχή της κλασσικής ιστορίας του Φρανκενστάιν.

Στο βιβλίο, ένας τρελός επιστήμονας ανασταίνει μια πανέμορφη νυμφομανή κοπέλα, με σκοπό να δημιουργήσει την τέλεια σύζυγο, ανακαλύπτει ωστόσο πως το δημιούργημά του έχει το μυαλό ενός νεογέννητου μωρού.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Κατάμαυρο χιούμορ, ψυχεδελικός σουρεαλισμός, κοινωνικά σχόλια και βαθιά disturbing κονσεπτς αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον βραβευμένο Έλληνα auteur, και το επερχόμενο πρότζεκτ του δείχνει να αποτελεί μία ακόμη δυνατή προσθήκη στο λανθιμικό weird wave.

 

Πηγή: protothema.gr