Κάποια από αυτά, σίγουρα τα χρησιμοποιείς εδώ και καιρό.

 

Μία νέα εφαρμογή στο κινητό μπορεί να δημιουργήσει τα συναισθήματα μιας νέας γνωριμίας. Φέρνει ανανέωση και φρεσκάδα, ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όμως παράλληλα χρειάζεται χρόνος για να τη συνηθίσουμε και να τη βάλουμε στην καρδιά μας. Θυμηθείτε τι συνέβη με μερικά apps, όπως το Zoom για παράδειγμα.

Εν μέσω πανδημίας εισχώρησε στα χωράφια του Skype -προφανώς προς απογοήτευσή του- και πλέον θεωρείται αυτονόητο πως τα επαγγελματικά meetings πραγματοποιούνται μέσω αυτού. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως τα apps που προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην καθημερινότητά μας και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο χρόνου από αυτήν ήταν άπειρα. Το αν το κατάφεραν είναι ένα άλλο θέμα και αυτό συζητάμε εδώ.

Ποιες από τις νέες εφαρμογές ήρθαν όντως για να μείνουν διαβάζεις παρακάτω:

 

Pocket

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις τώρα την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που σου έστειλε ο κολλητός; Δε μπορείς να δώσεις την κατάλληλη σημασία στο tutorial που βρήκες γιατί έχεις προθεσμία στη δουλειά σου; Βἀλ᾽τα στο Pocket για να τα δεις, να τα θυμηθείς και να τα “καταναλώσεις” με την ησυχία σου. Πρόκειται για μία δημιουργία του Nathan Weiner, ενώ αρχικά είχε εμφανιστεί ως επέκταση του Mozilla Firefox.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Signal και Telegram

Ή αλλιώς οι wannabe διάδοχοι του WhatsApp. Και οι δύο προσφέρουν περισσότερη ιδιωτικότητα από εκείνη που “πρόδωσε” πρόσφατα το WhatsApp, χάνοντας πολλούς χρήστες, εκ των οποίων και ο Elon Musk. To Telegram που αντλεί τη χρηματοδότησή του από τους Ρώσους αδερφούς Durov, αποτέλεσε την εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το μήνα Ιανουάριο του 2021, ενώ το Signal προϋπήρχε από το 2014. Βασικός του χρηματοδότης και δημιουργός της πρώτης, σταθερής του κυκλοφορίας από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Signal, το οποίο αντλεί πόρους από τον Brian Acton, το συνιδρυτή του WhatsApp.

 

Clubhouse

Έχουμε ήδη αναλύσει διεξοδικά την επέλαση του Clubhouse που “εκμεταλλεύτηκε” συνδυαστικά την αυξημένη “ζήτηση” των ηχητικών μηνυμάτων και των podcasts. Σίγουρα, στην επιτυχία του έχει συμβάλει το γεγονός ότι χρειάζεται invitation για να γίνει κανείς χρήστης του. Συνεπώς, η αποκλειστικότητα αυτή εξάπτει την περιέργεια και το κάνει πιο “ποθητό”. Για την ιστορία, τον περασμένο Μάιο η εταιρεία Andreessen Horowitz επένδυσε 12 εκατ. δολάρια στο Clubhouse, του οποίου η τωρινή αξία ανέρχεται στο ένα δισ. Οι δημιουργοί του, Paul Davison και Rohan Seth πρέπει να είναι υπερήφανοι, εκτός από πάμπλουτοι.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

InstaSize και Snapseed

Θέλεις να δείχνεις τέλειος στα social media ή έστω το περιεχόμενο που ανεβάζεις να φαίνεται όσο πιο άψογο γίνεται. Το InstaSize και το Snapseed έχοντας απλουστεύσει τη διαδικασία επεξεργασίας μίας φωτογραφίας, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο χρήστη δίνοντάς του τη δυνατότητα μέσω αυτών να κοινοποιεί τις “δημιουργίες” του επί τόπου στα κοινωνικά δίκτυα. Τα πρωτογνωρίσαμε το 2012 και το 2011 αντίστοιχα, οπότε κατά κάποιο τρόπο έχουν περάσει ήδη τις εξετάσεις τους με το χρόνο. Το δε Instasize αυτή τη στιγμή μετρά 150 εκατ. downloads και μισό εκατ. συνδρομητές.

 

Anchor

Το Anchor είναι ο φίλος σου που θα σε βοηθήσει για να φτιάξεις το δικό σου podcast, είτε είσαι αρχάριος είτε όχι, από την αρχή ως το τέλος του με ό,τι διαδικασία κι αν χρειάζεται να ακολουθήσεις στο ενδιάμεσο για να το ολοκληρώσεις. Οι Michael Mignano και Nir Zicherman έφτιαξαν την πλατφόρμα που σήμερα λειτουργεί ως μέρος του Spotify και μάλλον έκτοτε έχουν ξενοιάσει σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

Πηγή: esquire.com.gr