Συγγνώμη ζήτησε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ μετά την αποκάλυψη πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η οικογένειά της και η ίδια παραβίασαν τις οδηγίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

 

Για τα 60ά της γενέθλια στα τέλη Φεβρουαρίου, η Σόλμπεργκ είχε συγκεντρώσει την οικογένειά της σε χιονοδρομικό κέντρο στο Γιάιλο, κατά παράβαση των κανόνων και των συστάσεων που αποσκοπούν στον περιορισμό των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων για την καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, αποκάλυψε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

 

«Ζητώ συγγνώμη που η οικογένειά μου κι εγώ παραβιάσαμε τους κανόνες»

«Ζητώ συγγνώμη που η οικογένειά μου κι εγώ παραβιάσαμε τους κανόνες κατά της COVID-19, αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ. Φυσικά, θα έπρεπε να είχαμε σεβαστεί όλες τις συστάσεις, όπως σας ζητώ να κάνετε», γράφει η πρωθυπουργός σε ένα χθεσινοβραδινό μακροσκελές μήνυμά της στο Facebook.

«Σκέφτομαι ιδιαιτέρως όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πράγματα που θα χαίρονταν, όπως μια συνάντηση επανασύνδεσης με συμμαθητές, μια γιορτή με φίλους ή κάτι άλλο που θα ήταν σημαντικό. Καταλαβαίνω αυτούς που έχουν θυμώσει και απογοητευτεί εξαιτίας αυτού. Έκανα ένα λάθος και θέλω να ζητήσω συγγνώμη», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

 

Σε δύσκολη θέση η κεντροδεξιά κυβέρνηση στη Νορβηγία

Η υπόθεση αυτή ενδέχεται να φέρει σε δύσκολη θέση την ηγέτιδα της κεντροδεξιάς στη Νορβηγία, η οποία εν γένει έλαβε επαίνους για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ήδη έχει αρχίσει να δέχεται κριτική ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 13ης Σεπτεμβρίου.

Στις 25 Φεβρουαρίου, 13 μέλη της οικογένειας της Σόλμπεργκ δείπνησαν σε εστιατόριο -ενώ εκείνη απουσίαζε επειδή χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για οφθαλμολογικά προβλήματα-, την ώρα που οι κανόνες περιόριζαν σε 10 τον αριθμό των προσώπων που θα μπορούσαν να μετάσχουν σε μια ιδιωτική εκδήλωση σε δημόσιο χώρο.

 

14 άνθρωποι στα γενέθλια της πρωθυπουργού της Νορβηγίας

Την επομένη, η Σόλμπεργκ και οι συγγενείς της παραβίασαν σύσταση -η οποία επέχει θέση οδηγίας στη Νορβηγία-, καθώς συγκεντρώθηκαν 14, ήτοι 4 περισσότεροι από το όριο που συνιστάται, για να απολαύσουν σούσι στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά της. Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

«Αν η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, με τις ορδές των συμβούλων, δεν καταφέρνει να καταλάβει τους κανόνες, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ να απαιτούμε να τις καταλάβει το ευρύ κοινό», αντέδρασε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ άλλοι ζήτησαν την παραίτησή της.

 

Πηγή: iefimerida.gr