Νοσταλγία αγάπη μου: Ένα ακόμη φιλόδοξο σχέδιο του Ridley Scott.

 

Έχουν περάσει 21 χρόνια από την κυκλοφορία του πολυβραβευμένου (5 Οscars και 12 υποψηφιότητες) “Μονομάχου, και παρότι πρόκειται για μία ταινία εποχής -άρα όχι τόσο “εύπεπτη”- οι περισσότεροι από εμάς την έχουμε δει πάνω από μια φορά. Έχουμε μπει επίσης στη θέση του αδικημένου Máximo Décimo Meridio, έχουμε μισήσει τον αντιπαθέστατο δολοπλόκο Commodus και έχουμε ευχαριστηθεί το γλυκόπικρο τέλος του έπους του Ridley Scott. Ενδέχεται να ξαναμπούμε όμως σε μία παρόμοια διαδικασία, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη της και της ηθοποιού Connie Nielsen, δεν είναι καθόλου απίθανο να γυριστεί sequel.

Ιδού λοιπόν, όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το “Μονομάχο 2”:

 

H υλοποίηση

Ο Ridley Scott είναι 83 ετών, ακμαιότατος και δείχνει να θέλει να απομακρύνει κάθε σενάριο συνταξιοδότητησης, δημιουργώντας τη μία ταινία πίσω από την άλλη. Σύμφωνα με την Connie Nielsen, η υλοποίηση του πρότζεκτ εξαρτάται ξεκάθαρα από τον ίδιο τον Scott και το βεβαρημένο πρόγραμμά του. Θυμίζουμε ότι σκηνοθέτησε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς Raised by Wolves που έκανε πρεμιέρα στο Amazon Prime, στην παρούσα φάση “τρέχουν” τα γυρίσματα του House of Gucci με τη Lady Gaga και τον Adam Driver, ενώ πριν από τη λήξη του 2021, θα δούμε το The Last Duel που βασίζεται στο βιβλίο του Eric Jager σε σενάριο των Matt Damon και Ben Affleck.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Οι υποχρεώσεις του δεν τελειώνουν εδώ. Αμέσως μετά, αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Kitbag με τον Joaquin Phoenix ως Ναπολέοντα Βοναπάρτη και δεδομένου του ότι πρόκειται για φιλόδοξη και κυρίως χρονοβόρα παραγωγή, ο “Μονομάχος 2” δεν προβλέπεται να παίρνει σειρά νωρίτερα από το 2023.

 

 

Ξέρω πως είναι στα σχέδιά του, οπότε ας δούμε πότε μπορεί ο Ridley. Ξέρω ότι πρέπει να κάνει μία ή δύο ακόμη ταινίες και μετά νομίζω ότι ακολουθεί (ο “Μονομάχος 2”), αλλά δε γνωρίζω σε ποια φάση βρίσκεται το πρότζεκτ αυτήν τη στιγμή“, δήλωσε η ηθοποιός στο Collider.

H πλοκή και το cast

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα ηγηθεί του cast, άσχετα αν όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι να φτάσει η στιγμή για τα γυρίσματα μπορούν πολλά να διαφοροποιηθούν. Με το σκεπτικό ότι ο Μάξιμος του Russell Crowe είναι εκτός “παιχνιδιού”, τότε σίγουρα ο Scott χρειάζεται έναν βασικό, στιβαρό πρωταγωνιστή.

Όπως μεταδίδει το Deadline, ο “Μονομάχος 2” θα αφηγηθεί την ιστορία του Lucio, του γιου της Lucila (Connie Nielsen). Ο ανηψιός του Commodus είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής για το θρόνο. Προφανώς αυτό δημιουργεί μίσος για το μικρό αγόρι που συνεχίζει μαζί με τη Lucila να υποστηρίζει τον Maximum, καθώς θυμάται την παρουσία, αλλά και τη θυσία που έκανε.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

 

 

Παρότι η συνεργασία Scott και Phoenix στο Kitbag πιστοποιεί την καλή σχέση που έχουν, η συμμετοχή του στο sequel δε μπορεί να προεξοφληθεί. Ο βραβευμένος με όσκαρ Joker είναι γνωστός για την επιλεκτικότητά του στους ρόλους, στην οποία -για πολλούς- οφείλει τη μέχρι τώρα επιτυχία του. Σε περίπτωση που δεν ενταχθεί στο cast, μάλλον θα είναι επειδή δεν πείστηκε αρκετά για το “νόημα” του χαρακτήρα που θα κληθεί να υποδυθεί. Ακόμη πιο απίθανη κρίνεται η συμμετοχή του Crowe ως Maximum αφού έτσι κι αλλιώς δε ζει. Ούτε τα flashbacks φαντάζουν εύκολα, καθώς θα χρειαστεί κανονική μεταμόρφωση του ηθοποιού, αφού πλέον δε θυμίζει σε τίποτα στο τότε παρουσιαστικό του.

Την παραγωγή της ταινίας αναμένεται να αναλάβει η εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη, Scott Free Productions, ενώ το νέο σενάριο ο Peter Craig. Όσο για την κυκλοφορία της, ο Scott διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Amazon και στο πλαίσιο της πανδημίας και των συνεπειών της στους κινηματογράφους δεν αποκλείεται να απευθυνθεί απευθείας σε υπηρεσία streaming από ό,τι στην Paramount.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

 

Πηγή: esquire.com.gr