Plus: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το iPhone 13 πρέπει να κυκλοφορήσει υπό κανονικές συνθήκες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όχι στο διάστημα Νοεμβρίου-Οκτωβρίου όπως είχε προανακοινωθεί. Δε θα ήταν παράλογο βέβαια, μιας και κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και για το iPhone 12. Όμως, η Apple γι᾽αυτόν το λόγο έπρεπε να αποφασίσει να επιστρέψει στους κλασικούς της ρυθμούς, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Τουλάχιστον πάντως, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά και το design του iPhone 13, σταδιακά αποκτάμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.

 

Αλλαγές και καινοτομίες

Τα πρώτα καλά νέα είναι ότι η μπαταρία είναι μεγαλύτερη, στο πλαίσιο του mAh, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πολυτέλεια. Επιπρόσθετα, σταθεροποιείται η παρουσία ενός reader δακτυλικού αποτυπώματος, τοποθετημένου κάτω από την οθόνη, με το οποίο θα μπορούμε να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας. Θα υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική του Face ID για όσους την έχουν συνηθίσει και αρνούνται να την αποχωριστούν.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

 

Μία ακόμη πολυαναμενόμενη καινοτομία αφορά την εγκοπή (notch) στην κορυφή του τηλεφώνου. Το περίφημο notch είναι αρκετά μεγάλο στην οθόνη του iPhone 12. Μέχρι πρότινος, και παρά τον ανταγωνισμό με τη Samsung -η οποία έχει καταφέρει σε κάποιες συσκευές σχεδόν να την “εξαφανίσει”– η Apple επέμεινε στη μεγάλη εγκοπή για να “χωρέσει” κάμερα με υπέρυθρες, ανιχνευτή αποστάσεων, μικρόφωνο, ηχείο, φακό και φωτογραφική μηχανή. Για το iPhone 13 ωστόσο, η εταιρεία Cupertino αποφάσισε να αλλάξει τον αισθητήρα φωτογραφικής μηχανής χωρίς να τροποποιήσει την ασφάλεια που παρέχει το Face ID, με αποτέλεσμα να περιοριστεί το μέγεθος το δικό του, άρα και της εγκοπής.

Στο οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η Gizchina, όντως είναι εμφανώς μικρότερη, και το ίδιο ισχύει με το μαύρο πλαίσιο που βρίσκεται γύρω από την οθόνη. Συνεπώς, θα υπάρχει περισσότερος χώρος για την οθόνη OLED, ώστε να μη γκρινιάζει κανείς για αυτήν στο εξής. Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο συχνά “παράπονα” των χρηστών Apple στις αξιολογήσεις.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

 

Πηγή: esquire.com.gr