Με την ατμοσφαιρική φωτογραφία που ενισχύεται από το αρκτικό τοπίο, η τηλεοπτική μυθοπλασία από το Βορρά δημιουργεί αίσθηση μέσα από νουάρ, αστυνομικές σειρές.

 

Με τους μεγαλύτερους μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος να προέρχονται από την Σκανδιναβία, ήταν θέμα χρόνου οι δημιουργοί που προέρχονται από τις παγωμένες αυτές χώρες να καταφέρουν να βάλουν τη Βόρεια Ευρώπη στην παγκόσμια τηλεοπτική ελίτ. Και όχι άδικα! Με την ατμοσφαιρική φωτογραφία που ενισχύεται από το αρκτικό τοπίο, η τηλεοπτική μυθοπλασία από τις χώρες του μακρινού βορρά έχει κάθε λόγο να δημιουργεί αίσθηση μέσα από νουάρ, αστυνομικές και sci-fi σειρές. Εξάλλου, η ατμόσφαιρα αυτή είναι το σημείο κλειδί σε αυτού του είδους τα σκανδιναβικά θρίλερ και ο λόγος που κερδίζει μεγάλο ποσοστό του κοινού.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν και το μεγάλο άνοιγμα που έχει κάνει το Netflix προς τα εκεί για να εξασφαλίσει τέτοιες σειρές. Ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα σκανδιναβικά διαμαντάκια που είναι διαθέσιμα στην αγαπημένη πλατφόρμα, τα παρακάτω έρχονται για να μας συναρπάσουν με ένα αέρα…από το Βορρά.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

The Bridge

Μια εθιστική σειρά με μόλις δύο σεζόν, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε έκταση 7 ετών! Η ιστορία του The Bridge ξεκινάει από την ανεύρεση ενός πτώματος στη γέφυρα που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. Καθώς το πτώμα αγγίζει δύο διαφορετικές χώρες, υποχρεωτικά θα πρέπει να επιληφθούν ντετέκτιβ κι από τις δυο, με τη Σάγκα και τον Μάρτιν συνεργαστούν και να σεβαστούν ο ένας τη μεθοδολογία του άλλου. Το νουάρ συναντά το δράμα και τις προσωπικές σχέσεις σε μια σειρά που βλέπεται μονορούφι.

 

Borgen

Τρεις σεζόν και τριάντα επεισόδια για το απόλυτο σκανδιναβικό, πολιτικό θρίλερ, που καθήλωσε όλη την Ευρώπη. Η Μπιργκίτε Νίμποργκ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, μπλέκεται στον λαβύρινθο της πολιτικής και της ίντριγκας γύρω από τον πρωθυπουργικό θώκο. «Borgen» είναι το ανεπίσημο όνομα του ανακτόρου Κρίστιανσμποργκ, που περιλαμβάνει τους τρεις πυρήνες της δανέζικης κυβέρνησης. Στην περίπτωσή μας είναι το μέρος όπου κρίνονται τα πάντα.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

 

Deadwind

Το Deadwind αποτελεί μια συναρπαστική σειρά κατηγορίας Nordic noir που αναμιγνύει με δεξιοτεχνία την έρευνα εγκλημάτων και το προσωπικό δράμα, με φόντο το φινλανδικό τοπίο και τον χειμερινό καιρό. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από την Σοφία μια 30χρονη ντετέκτιβ, με πρόσφατα ψυχικά τραύματα από τον θάνατο του συζύγου της. Με τον ντεκτέκτιβ Sakari Nurmi ερευνούν μια υπόθεση ρουτίνας, μια εξαφάνιση. Η ανακάλυψη της σωρού της Άννας Μπέργκαχλ πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που απειλεί να καταστρέψει και πάλι τη ζωή της ντετέκτιβ, με την εμφάνιση του συζύγου της Άννας να περιπλέκει τις καταστάσεις.

 

Trapped

Δύο είναι και οι σεζόν της σειράς με το πολύ έξυπνο σενάριο και την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Σε μια από τις συχνές κρουαζιέρες από τη Δανία προς την Ισλανδία, ένα πλοιάριο θα βρεθεί εγκλωβισμένο στη θάλασσα ύστερα από μια φοβερή χιονόπτωση. Καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δύναμη της φύσης, ένα πτώμα που ξεβράζεται, θα προκαλέσει έναν πανικό στα 300 άτομα που επιβαίνουν στο σκάφος, αφού είναι βέβαιο ότι ένας φόνος έχει διαπραχθεί μόλις πριν λίγες ώρες. Με την αστυνομία να αδυνατεί να προσεγγίσει, ένα χάος δημιουργείται καθώς ο κλοιός σφίγγει.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Occupied

H σειρά των τριών σεζόν βασίζεται σε μια ιδέα του διάσημου και αγαπημένου συγγραφέα των μπεστ σέλερ Jo Nesbo και αποτελεί και την ακριβότερη μέχρι σήμερα νορβηγική τηλεοπτική παραγωγή. Το πολιτικό θρίλερ του Netflix διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που μαστίζεται από μια καταστροφική ενεργειακή κρίση. Η παραγωγή πετρελαίου έχει σταματήσει στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ είναι ενεργειακά αυτόνομες και η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει πηγές ενέργειας από την Νορβηγία, της οποίας όμως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια οικολογική καταστροφή, σταματώντας την παροχή πετρελαίου σε όλες τις γειτονικές χώρες.

 

Πηγή: reader.gr