Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη (31/03) στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Αναλυτικά:

 

  • Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).
  • Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

Meteo: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό για 48 ώρες

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο της Τετάρτης 31/3 και Πέμπτης 1/4.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά το πρωί της Τετάρτης 31/03.

 

 

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr