Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν τη χαλάρωση του lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου.

 

Μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, καθώς οι λοιμωξιολόγοι την Τετάρτη συνεδριάζουν ώστε να πάρουν τις αποφάσεις, αναλόγως φυσικά και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν τη χαλάρωση του lockdown, καθώς βλέπουν πως -σε συνδυασμό με την κόπωση της κοινωνίας που δεν τηρεί τους περιορισμούς- δεν είναι ποια αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό που απασχολεί μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι το πότε θα καταργηθεί και το γνωστό SMS στο 13033, κάτι το οποίο θα σημάνει και το τέλος στον περιορισμό των μετακινήσεων.

 

Η εστίαση καταργεί το SMS

Στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, τότε αναμένεται το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων της εστίασης να πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου δηλαδή μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς το Πάσχα. Με το που θα ανοίξει η εστίαση τότε αναμένεται να τελειώσουν και τα sms προς το 13033, τα οποία όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς έχουν φτάσει μέχρι στιγμής συνολικά τα 775 εκ. από τον περασμένο Μάρτιο που αποφασίστηκε το lockdown.

Διαβάστε επίσης  Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό GoHania #70 και μαζί το νέο Οικοδομin #12

 

Πηγή: esquire.com.gr