Τα μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ 600.000 και πλέον εργαζόμενοι περιμένουν ακόμη το επίδομα 534 ευρώ, την πληρωμή για τις αναστολές Μαρτίου. Τα νέα δεδομένα για την πληρωμή.

 

Νέα δεδομένα έχουμε για το επίδομα 534 ευρώ και την πληρωμή για τις αναστολές Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, αρχές Απριλίου αναμένεται η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ στους δικαιούχους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για τον Μάρτιο.

Το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας τον Μάρτιο αναμένεται να καταβληθεί μεταξύ 5 και 9 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Παράλληλα, σε δηλώσεις για τα οικονομικά μέτρα στήριξης στις οποίες προχώρησαν νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώθηκε ότι πέραν των προαναφερθέντων θα δοθεί δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σε αναλογία με τις ημέρες αναστολής, την περίοδο Ιανουάριου-Απρίλιου 2021.

Διαβάστε επίσης  Ωραία πράγματα περιμένουν αυτά τα 3 ζώδια

 

Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το επίδομα 534 ευρώ

Κατόπιν απόφασης των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών η αποζημίωση ειδικού σκοπού επεκτάθηκε και σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό το επίδομα των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο δικαιούνται και οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

 

  • Φορτοεκφορτωτές.
  • Ενεργά μέλη συνεταιρισμών εργαζομένων του ν. 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Προπονητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • Δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες που δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα που προβλέπεται στη νομοθεσία για το 2020.
  • Λαχειοπώλες, μέλη ασφαλιστικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλιστική ικανότητα.
  • Αναβάτες αλόγων ιπποδρόμου.
  • Απασχολούμενοι που εργάζονται σε περισσότερους από έναν εργοδότη-φυσικό πρόσωπο (συναπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει Νομικό Πρόσωπο, δεν αποτελούν κοινωνία και έχουν ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2020 έως 31.12.2020.
  • Πωλητές υπαίθριου εμπορίου, (πλην αδειούχων πωλητών λαϊκών αγορών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου), των οποίων η δραστηριότητα τελούσε σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής, εφόσον προσκομίσουν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας για το 2020.
  • Πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ».
  • Απασχολούμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους για λογαριασμό της Ιερής Κοινότητας, Ιερών Μονών και των εξαρτημάτων τους.

 

Διαβάστε επίσης  Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριάνθη Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Πηγή: ieidiseis.gr