Την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι, γνωστοποίησε η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival.

 

Όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου, το όλο εγχείρημα έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του υφυπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και το υφυπουργείο Τουρισμού.

«Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων, κάτι για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά, ‘Αγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο, με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες, με σταθμό την Πάφο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: insider.gr