Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος έχει αρχίσει. (Προσοχή, spoilers!)

 

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι το La Casa de Papel θα ρίξει αυλαία (οριστικά και αμετάκλητα) με την 5η σεζόν του. Αρχικά πιστεύαμε πως αυτό θα συνέβαινε με την 4η και σε αυτήν την πεποίθηση αρκετοί αποδίδουν τα νέα δικά της ρεκόρ θεάσεων. Εφόσον μας άφησε σε νέο cliffhanger, δηλαδή δεν έδωσε τέλος αλλά αντιθέτως παρέτεινε την αγωνία μας, προτού έρθει η επιβεβαίωση από την πλατφόρμα streaming γνωρίζαμε πως ήταν σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει συνέχεια.

Το ζήτημα είναι τι ακριβώς πρόκειται να δούμε και πώς θα λάβει τέλος η πιο viral ληστεία στα χρονικά του streaming; Μοιραζόμαστε μαζί σου όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

 

Η πλοκή

Όσο επιτυχημένη κι αν είναι η σειρά, όλοι ξέρουμε ότι μία 6η σεζόν θα της έκανε κακό. Η συγκεκριμένη ιστορία δε μπορούσε να πάρει άλλη παράταση, όμως κανείς δεν αποκλείει ότι δε θα δημιουργηθεί στο μέλλον spin-off βασισμένο σε κάποιον από τους κεντρικούς ήρωες. Η 5η σεζόν πάντως, πρόκειται να ξεκινήσει από εκεί που τελείωσε η 3η σεζόν, γιατί κάπου στο ενδιάμεσο αναλωθήκαμε τόσο στη διάσωση του Rio και της Lisbon ώστε σχεδόν να ξεχάσουμε το κεντρικό θέμα, που δεν είναι άλλο από την απόδραση από την κεντρική τράπεζα της Ισπανίας, για μία ακόμη φορά. H δε Inspector Sierra (Najwa Nimri) πιάνει στα πράσα τον Profesor με το αμίμητο “Checkmate bastard”, οπότε δεδομένης της -μέχρι στιγμής- αδίστακτης συμπεριφοράς της, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε, σύμφωνα με όσα γράφονται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο.

 

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

 

Η Sierra δεν είναι ο τύπος του αστυνομικού που θα γίνει θυσία για το καθήκον, πόσω μάλλον ούσα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Είναι ψυχρή, υπολογιστική και αυτό που την “καίει” είναι να ανατρέψει την τωρινή κατάσταση, να επανέλθει σε θέση εξουσίας και γιατί όχι;, να εκδικηθεί τον Profesor και όσους από το αστυνομικό σώμα την αντιμετωπίζουν ως μαύρο πρόβατο. Δεν περιμένει κανείς να γίνει το δεξί χέρι του καθηγητή, αλλά δεν αποκλείεται να θελήσει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και το παιδί της μέσω εκβιασμού. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχει ξεχάσει εντελώς, ποιος την έφερε σε αυτήν τη θέση.

Η πιθανότητα να εμφανιστούν οι Σέρβοι ή ο Marseilles ως από μηχανής θεός είναι υπαρκτή, αλλά όχι ιδιαίτερα ταιριαστή σε μία σειρά που ποντάρει στις συνεχείς ανατροπές και συγκινήσεις. Ίσως δηλαδή, για μερικά επεισόδια να χρειαστεί να αναλάβει ο Palermo να τους συντονίσει όλους αποτελεσματικά ως ένδειξη εξιλέωσης. Μία ηρωική έξοδος α λα Berlin άλλωστε, ακούγεται αρκετά δελεαστική. Επίσης, το σχέδιο εξαρχής μπήκε σε εφαρμογή με σκοπό να σωθεί ο Rio. Χρήματα είχαν, οπότε τους αρκεί να διαφύγουν όλοι μαζί, ζωντανοί.

Όλα τα παραπάνω, μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν άρδην από μία πληροφορία που δεν προαναφέραμε και ίσως σημαίνει πολλά. Κυκλοφορεί η θεωρία ότι ενδέχεται να μην είναι σύμπτωση το ότι η Sierra είναι εκείνη που τραγουδάει το Bella Ciao στο τέλος της 4ης σεζόν. Άραγε σημαίνει τη νίκη της έναντι των πρωταγωνιστών ή μήπως την ένταξή της στην ομάδα; Καμία από τις δύο επιλογές δε φαντάζει πειστική, μιας και κανείς δε θέλει να τη δει νικήτρια, ούτε οι υπόλοιποι θα τη δέχονταν εύκολα έχοντας σκοτώσει τη Nairobi και βασανίσει τον Rio.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

 

Το τρέιλερ και οι πρώτες φωτογραφίες

Τρέιλερ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, όμως αυτή η θαμμένη στο χώμα μάσκα Dalí είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία που κυκλοφόρησε και σύμφωνα με το δημιουργό της σειράς Alex Pina αποτελεί μία μεταφορά:

 

 

Περάσαμε σχεδόν ένα χρόνο σκεπτόμενοι πώς θα καταστραφεί η συμμορία. Πώς θα νικηθεί ο Profesor. Πώς θα μπούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις για πολλούς χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα της 5ης σεζόν του La Casa de Papel. Ο πόλεμος φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά είναι η πιο επική και συναρπαστική σεζόν.“, δήλωσε.

Ιδού και η Úrsula Corberó αρματωμένη και απειλητική:

 

 

Οι δύο νέες “αφίξεις”

Στην τελευταία σεζόν, έχουμε δύο νέες αφίξεις χαρακτήρων: Τον Miguel Ángel Silvestre (Sense8, Narcos) και τον Patrick Criado. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο ρόλος τους.

 

 

Ο πρώτος, σε Instagram live του από το Μεξικό αποκάλυψε πως ήταν φανατικός τηλεθεατής της σειράς προτού ενταχθεί στο cast, την είχε δει τρεις φορές για την ακρίβεια.

 

 

Ο Silvestre ανέφερε επίσης, ότι θα τον δούμε σε κάποιες σκηνές με την Corberó.

 

 

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Το cast, οι συντελεστές και οι επιστροφές

Κρίνοντας από την αλληλουχία των γεγονότων και των καταστάσεων που εκκρεμούν, το cast παραμένει σε μεγάλο βαθμό ως έχει: Lisbon (Itziar Ituño), Helsinki (Darko Peric), Tokyo (Úrsula Corberó), Denver (Jaime Lorente), El Profesor (Álvaro Morte), Palermo ( Rodrigo de la Serna), Manila (Belén Cuesta), Arturito (Enrique Arce), Stockholm (Esther Acebo), Rio (Miguel Herrán), Marseille (Luka Peros), Antoñanzas (Antonio Romero), Bogotá (Hovik Keuchkerian), Tamayo (Fernando Cayo) και Alicia Sierra (Najwa Nimri). Αντίστοιχα, επειδή η σειρά αγαπά τα flashbacks, προφανώς, θα ξαναδούμε τους Berlin (Pedro Alonso) και Nairobi (Alba Flores).

Επιπρόσθετα, τη σκηνοθεσία των 10 νέων επεισοδίων έχουν αναλάβει οι Jesús Colmenar, Koldo Serra και Álex Rodríguez, με όλους τους υπόλοιπους να παραμένουν ίδιοι όσον αφορά στο σενάριο, τη φωτογραφία και την παραγωγή.

 

Η πρεμιέρα της 5ης σεζόν

Ένα ακόμη μυστήριο που δεν έχει λυθεί είναι η πρεμιέρα της 5ης σεζόν. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου του 2020 στη Δανία και παρά τον κορονοϊό, η παραγωγή κατάφερε να εφαρμόσει το φιλόδοξο σχέδιό της, αρχίζοντας από βόρεια και καταλήγοντας σε Πορτογαλία και Ισπανία. Παρότι όλα πήγαν καλά, η πανδημία δεν έχει λήξει θέτοντας αντικειμενικές δυσκολίες στο post-production. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η τελευταία σεζόν θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2021 και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Netflix θα φροντίσει να τη διαθέσει στους χρήστες της την πιο κατάλληλη στιγμή και με στόχο μία “ηρωική έξοδο” με νέο ρεκόρ θεάσεων.

 

Πηγή: esquire.com.gr