Η Google δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να «γυρίσουν πίσω το χρόνο» και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στο πλανήτη, με τη νέα υπηρεσία Timelapse του Google Earth.

 

Το Google Earth λανσάρει μια νέα λειτουργία, που ονομάζεται Timelapse, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς έχουν αλλάξει μέρη της Γης με την πάροδο του χρόνου.

Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για την μεγαλύτερη ενημέρωσή της στο Google Earth από το 2017.

Περισσότερες από 24 εκατομμύρια φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από δορυφόρους σε και ταξινομήθηκαν, αποκαλύπτουν την γρήγορα αλλαγή που έχει κάνει ο κόσμος μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουν στοιχεία για την κλιματική αλλαγή, αγροτικές εκτάσεις να αλλάζουν, πόλεις να μεγαλώνουν και να ακμάζουν.

 

 

Το Google Earth επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου σε 4D και πλέον ιστορικές εικόνες από τη NASA και την ΕΕ επιτρέπουν στους ανθρώπους να συγκρίνουν πώς φαίνεται ένα κομμάτι γης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Οι χρήστες, μέσω του Timelapse στο Google Earth, θα μπορούν να «πάνε» σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη για να δουν την αλλαγή του με την πάροδο του χρόνου.

Για να εξερευνήσει κάποιος το Timelapse στο Google Earth, πηγαίνει στο g.co/Timelapse. Με την εύχρηστη μπάρα αναζήτησης, μπορεί να δει τον χρόνο σε κίνηση, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Το Timelapse είναι διαθέσιμο εδώ: http://goo.gle/timelapse.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus