Μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει, αλλά δεν είναι για όλους.

 

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας

Το slugging είναι το τελευταίο viral trend στο TikTok και υπόσχεται να σου χαρίσει πιο ενυδατωμένο πρόσωπο ενώσω κοιμάσαι. Σε τι συνίσταται; Απλώς, πριν πέσεις για ύπνο, αλείφεις το πρόσωπό σου με βαζελίνη ή κάποιο παρόμοιο προϊόν που φράζει τους πόρους του δέρματος και το πρωί ξυπνάς και λάμπεις.

 

Slugging, όπως σάλιο σαλιγκαριού

Στην ουσία, ο όρος slugging αναφέρεται στο ιριδίζον σάλιο που αφήνουν πίσω τους τα σαλιγκάρια, μιας και η λάμψη που αποκτάει το πρόσωπό σου αφού το παστώσεις με βαζελίνη και πέσεις για ύπνο, φέρνει στον νου την εικόνα αυτής της λάμψης.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς δεν είναι κάποια τάχαμου νέα ανακάλυψη καθώς, όπως πολλά άλλα beauty και grooming trends που κάνουν θραύση στο TikTok, έχει διαγράψει τη δική της πορεία στην ιστορία της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

 

 

Προσωπικά, ξέρω πολλές γυναίκες, μεγαλύτερης ηλικίας, που πασαλείβουν ανά τακτά διαστήματα το πρόσωπό τους με βαζελίνη και πέφτουν για ύπνο, καθώς όντως το “φράγμα” που δημιουργεί το προϊόν λειτουργεί ως ένα φιλμ που βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, αλλά και το προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

Πρώτα σλαγκάρουμε και μετά γράφουμε

Επειδή είμαι δημοσιογράφος παλαιάς κοπής, από αυτούς που πρώτα ζουν και μετά γράφουν, αποφάσισα να κάνω κι εγώ το slugging μου για να καταθέσω την εμπειρία μου.

Αφού έπλυνα το πρόσωπό μου με το cleansing gel της Apivita με πρόπολη και λάιμ, πασαλείφτηκα με βαζελίνη, άλλαξα τη μαξιλαροθήκη μου με μία τριμμένη για να μην κλαίω την καινούργια το πρωί και κοιμήθηκα του καλού καιρού, χωρίς να νιώσω κάποια δυσανεξία.

 

 

Ενώ ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι την επομένη θα ξυπνήσω με σπυράκια και σκόνη κολλημένη πάνω στο δέρμα μου, στην πραγματικότητα ξύπνησα με μια χαρά δερματάκι, ενυδατωμένο, απαλό και σφριγηλό. Κοινώς, το slugging όντως λειτουργεί.

Έπλυνα το πρόσωπό μου και συνέχισα με τη grooming ρουτίνα μου που αυτή την περίοδο περιλαμβάνει το Age Defender Moisturizer και την Age Defender Eye Repair της Kiehl’s, δύο προϊόντα που με έχουν αφήσει ικανοποιημένο με την ποιότητά τους.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Κάποιες αντιρρήσεις για το slugging

Παρόλα αυτά, το slugging, όπως και πολλές άλλες μορφές περιποίησης, δεν είναι για όλους. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή τάση για σπυράκια, το πιο πιθανό είναι το “φιλμ” που δημιουργεί η βαζελίνη πάνω στο δέρμα σου να επιδεινώσει την κατάσταση.

Επίσης, η βαζελίνη ως προϊόν δεν παρέχει ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου, απλώς τη βοηθάει να τη διατηρήσει. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα προϊόντα που ήδη έχεις στο μπάνιο σου και βάζεις στο πρόσωπό σου.

Μάλιστα, προσωπικά, παρότι δεν με ενόχλησε η διαδικασία, δεν πρόκειται να την επαναλάβω. Έχω εφαρμόσει βαζελίνη στην επιδερμίδα μου μόνο μία ακόμα φορά στο παρελθόν, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών μου αναζητήσεων, για να φτιάξω το εκμαγείο του προσώπου μου χρησιμοποιώντας γυψόγαζες. Παρότι ούτε τότε μου είχε δημιουργήσει δυσφορία, η αίσθηση του να έχω πάνω μου ένα προϊόν πετρελαίου, δεν με ενθουσιάζει.

 

Εσύ αποφασίζεις τι λειτουργεί για σένα

Πάντως, το ενδιαφέρον του trend που κάνει θραύση στο TikTok, είναι ότι η καλή όψη της επιδερμίδας σου μπορεί να είναι αποτέλεσμα της χρήσης των πιο περίεργων ή ταπεινών προϊόντων. Κάτι που μου θύμισε μία ιστορία που μου είχε αφηγηθεί κάποτε η φίλη μου, η Κορίνα.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Όταν ήταν φοιτήτρια στην Αγγλία, είχε ρωτήσει μία μεγάλη σε ηλικία γειτόνισσά της, με άψογο δέρμα για την προχωρημένη ηλικία της, ποιο ήταν το μυστικό της ομορφιά της. Η απάντησή της βρισκόταν σε ένα τσίγκινο κουτάκι με γνωστή κρέμα χεριών που πωλείται στα σούπερ μάρκετ και την έχουμε όλοι κάποια στιγμή χρησιμοποιήσει στη ζωή μας.

Αρκεί, λοιπόν, για να δείχνεις πάντα νέος και ωραίος, το να ανακαλύψεις τη ρουτίνα του grooming που έχει αποτέλεσμα για σένα, και που μπορεί να περιλαμβάνει άκυρα προϊόντα πιο αποτελεσματικά και από μία κρέμα που κοστίζει περισσότερο από τον κατώτατο μισθό της χώρας.

 

Πηγή: esquire.com.gr