Αυλαία ρίχνει -έπειτα από δύο μόλις ημέρες- η European Super League μετά την αποχώρηση του Big-6 και των αντιδράσεων των οπαδών τους στην Αγγλία

 

Ναι μεν προς το παρόν έβαλε τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας της κλειστής Λίγκας, ωστόσο, η European Super League άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα προσπαθήσει ξανά ν’ αλλάξει το ποδόσφαιρο…

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ESL αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Η European Super League αντιλαμβάνεται πως το στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.
Προτείνουμε μια νέα διοργάνωση γιατί το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί ορθά. Η πρότασή μας αφορούσε στην εξέλιξη του αθλήματος με έσοδα και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα, ώστε να υπάρξει βοήθεια στο οικονομικό κομμάτι καθώς βιώσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης κέρδος για τους μετόχους.
Παρά την επισημοποίηση των ομάδων της Αγγλίας για την αποχώρησή τους, αναγκάστηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση λόγω της πίεσης που ασκήθηκε σ’ εκείνες, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς της Ευρώπης, όπως αποφασίστηκε και από το δικαστήριο που αποφάσισε ώστε να υπερασπιστεί την Super League.
Με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση θα σκεφτούμε ξανά τα απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ, με γνώμονα να παρέχουμε στους οπαδούς την καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

 

Διαβάστε επίσης  O ιδανικός αριθμός ημερών των καλοκαιρινών διακοπών

 

Πηγή: reader.gr