Τι θα πρέπει να προσέξουμε πριν βγούμε και πάλι στην παραλία.

 

Το καλοκαίρι του 2021 είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα όλων των εποχών για ευνόητους λόγους: Μετά από σχεδόν 1+ χρόνο καραντίνας (με κάποιες ανάπαυλες) άπαντες επιθυμούν να νιώσουν ξανά ‘κανονικοί’ και να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως πριν – ειδικά όλοι όσοι έχουν καταφέρει ήδη να κάνουν το εμβόλιο. Για να είναι όμως όλοι ασφαλείς, πιθανότατα θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες, ακόμη και στην παραλία.

 

Οι ‘νόμοι’

Ποιοι θα είναι αυτοί; Θα επιχειρήσουμε μία προσέγγιση χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε beach bar/resto θα αποφεύγεται το self-service.

Παράλληλα, θα απαγορεύεται η χρήση των κοινόχρηστων ντους αλλά και αποδυτηρίων στις πιο καλά οργανωμένες πλαζ. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Πιθανότατα την προσαρμογή ενός ειδικού pass για όσους έχουν εμβολιαστεί – αυτό είναι ένα trend που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στις οργανωμένες παραλίες διεθνών προορισμών.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

 

Όσον αφορά τις πισίνες οποιασδήποτε παραλιακής εγκατάστασης, αυτές θα μπορούν λειτουργούν, αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στο εσωτερικό τους, προκειμένου να τηρούνται κάποιες αποστάσεις. Πρόσφατα, μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χλώριο μπορεί να απενεργοποιήσει τον κορονοϊό σε περίπου 30”. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αναμένεται να υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε αυτές.

Από εκεί και πέρα, θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο πως ο καθένας, οπουδήποτε και εμβολιασμένος ή όχι, θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Περισσότερα, όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα που θα καθορίσουν το καλοκαίρι μας.

 

Πηγή: esquire.com.gr