Τα πιθανά -και απίθανα- σενάρια που κυκλοφορούν για το νέο δημιούργημα της Apple.

 

Και τι δεν έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής για το iPhone 13: Έχεις διαβάσει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο μοντέλο της Apple, έχεις δει την κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη του φωτογραφία, όπως επίσης έχεις ήδη πληροφορηθεί για τα ανατρεπτικά χρώματα των συσκευών. Είναι δεδομένο πως όσο περνάει ο καιρός πλησιάζοντας προς το φθινόπωρο , ολοένα και περισσότερες φήμες θα “ξεφυτρώνουν” προς ευχαρίστηση της Apple εννοείται, αφού προφανώς για εκείνη αποτελούν επιπρόσθετη διαφήμιση και buzz. Ας δούμε μερικές από αυτές.

 

Τα διαθέσιμα μοντέλα

Ένα καινούριο iPhone ποτέ δεν είναι αρκετό, οπότε δίπλα στο iPhone 13 λογικά θα δούμε να φιγουράρουν και τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Κάποιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει iPhone 13 Mini με πανίσχυρη μπαταρία, ενώ άλλοι είναι της άποψης ότι η εταιρεία σε αυτήν τη φουρνιά θα παραμερίσει εντελώς τη mini σειρά εξαιτίας των απογοητευτικών της πωλήσεων. Ο δε δημοφιλής του είδους, Ming Chi-Kuo κλίνει περισσότερο προς το δεύτερο σενάριο.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

Τα χαρακτηριστικά

Πέρα από τις παραδοσιακές τροποποιήσεις που πάντα βλέπουμε από μοντέλο σε μοντέλο, οι τωρινές φήμες κάνουν λόγο για κατάργηση ή έστω σμίκρυνση του notch (της εγκοπής), για πιο ανθεκτική μπαταρία, ομοιότητες με το Apple Watch 6 και αλλαγές στο υπάρχον σύστημα με τη USB-C θύρα που ενδέχεται να “εξαφανιστεί”. Ο Kuo στο μεταξύ, εικάζει ότι όσον αφορά στην κάμερα, ο αισθητήρας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 1.25 µm, μικρότερος δηλαδή από τον 1.7 µm του iPhone 12 Pro Max. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το αντίστοιχο μέγεθος pixel θα υπερβαίνει τα 2.5 µm όταν ο αισθητήρας χρησιμοποιείται για φωτογραφίες άνω των 12 megapixel.

 

Η τιμή

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα για το πόσο υπερτιμημένο είναι το iPhone, όπως επίσης για το αν αποτελεί value for money προϊόν, ειδικά όταν εξαρχής έχει φτιαχτεί για να έχει ημερομηνία λήξης. Όπως και να έχει, το φθηνότερο μοντέλο σύμφωνα με όσα συζητώνται το τελευταίο χρονικό διάστημα θα ξεκινά από τα 720 ευρώ, την ίδια τιμή εκκίνησης που είχε προβλεφθεί από τους ειδικούς για το iPhone 12 δηλαδή, προτού παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό. Αντίστοιχα, η πιο ακριβή εκδοχή του ίσως αγγίξει το διπλάσιο νούμερο.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

 

H ημερομηνία κυκλοφορίας

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το iPhone 13 θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο χωρίς την καθυστέρηση που σημειώθηκε το 2020 για τους ευνόητους λόγους. Η Apple ως συνήθως, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικό, οπότε στηρίζονται απλώς στη μέχρι τώρα τακτική της που σπάνια προδίδει. Σαφέστατα, η πανδημία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και κυρίως δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις, ωστόσο η εν λόγω εταιρεία φροντίζει ανέκαθεν να αποφεύγει κάθε απρόοπτο, πόσω μάλλον όταν είναι κάτι για το οποίο είναι προετοιμασμένη.

 

Πηγή: esquire.com.gr