Άριστες ερμηνείες που κρύβουν πίσω τους σκληρή προετοιμασία. Ή και κάτι παραπάνω από αυτό.

 

Βραβεία, μεγάλες οικονομικές απολαβές, Όσκαρ, λάμψη και πολλά -μα πολλά- φώτα είναι η αμοιβή των μεγάλων αστέρων των παραγωγών του Hollywood, που μας κάνουν να ζηλεύουμε πολύ, όμως, πολλές φορές, αυτό που θαυμάζουμε είναι μονάχα το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προκειμένου να μας παρουσιάσουν το εκάστοτε κινηματογραφικά αριστουργηματικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι μία, ούτε δύο οι φορές, που διάσημοι ηθοποιοί ακολούθησαν αντίξοες συνθήκες διαβίωσης για μήνες και άλλαξαν εντελώς τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να καταφέρουν να ενσαρκώσουν έναν ρόλο ρεαλιστικά και να κερδίσουν τις καλύτερες κριτικές, το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο αλλά και μία ερμηνεία που έχει περάσει στην ιστορία του κινηματογράφου με χρυσά γράμματα.

Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους αστέρες που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου, αλλά τελικά κατάφεραν να χαρίσουν στο φιλοθεάμον κοινό ένα αποτέλεσμα μαγικό, αποδεικνύοντας πως εκτός από το ταλέντο, ένας ρόλος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και κόπο.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

Leonardo DiCaprio – Η επιστροφή

 

Μπορεί να μην έκανε κάποια προετοιμασία για το ρόλο προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα, όμως, κατά τη διάρκεια αυτών, ο Leo πέρασε 9 ολόκληρους μήνες γυρνώντας τα πιο σκληρά γυρίσματα. Ανάμεσα σε όσα έπρεπε να κάνει, ήταν και να υποδυθεί πως κοιμάται μέσα στο κουφάρι ενός αλόγου, να φάει ωμό κρέας και να βουτήξει στα παγωμένα νερά ποταμών για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Μάλλον υπέφερε αρκετά για να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα που του χάρισε τελικά το πολυπόθητο Όσκαρ.

 

Jamie Foxx – Ray

 

Το 2005, ο Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ray του Taylor Hackford, που περιέγραφε τη ζωή και την πορεία του θρυλικού Ray Charles. Ο Foxx όχι μόνο έμαθε πιάνο και υιοθέτησε τον τρόπο ομιλίας του Charles αλλά φορούσε για 15 ώρες κάθε μέρα καλύμματα στα μάτια του για να νιώθει πραγματικά τυφλός. Επίσης, φρόντισε να χάσει περισσότερα από 30 κιλά, για να μπορεί να θυμίζει τον Charles την περίοδο που ήταν εθισμένος στην ηρωίνη.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Heath Ledger – Ο Σκοτεινός Ιππότης

 

Το 2009, ο Heath Ledger βραβεύτηκε μετά θάνατον με Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στο The Dark Knight. Για την ακρίβεια, έγινε ο Τζόκερ, καθώς είχε απομονωθεί σε ένα διαμέρισμα για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να ζει με αϋπνίες και να αναπτύξει παράνοια – κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μετά τα γυρίσματα να χρησιμοποιεί υπνωτικά χάπια, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι έπρεπε. “Την προηγούμενη εβδομάδα κοιμήθηκα μόνο για δυο ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Το σώμα μου ήταν εξαντλημένο, αλλά ο νους μου συνέχιζε” είχε αναφέρει μετά το τέλος των γυρισμάτων στους New York Times.

 

Adrien Brody – Ο πιανίστας

 

Τα απίστευτα δεινά πέρασε ο Adrien Brody προκειμένου να καταφέρει να ενσαρκώσει το ρόλο του Wladyslaw Szpilman στη διάσημη ταινία. Παράτησε το διαμέρισμά του, πούλησε το αυτοκίνητό του και μετακόμισε στην Ευρώπη με μόλις δύο τσάντες υπάρχοντα, έχασε περίπου 15 κιλά σε 2 μήνες και ακολούθησε ειδικά μαθήματα πιάνου. Αρκετά για να του χαρίσουν το Όσκαρ τη χρονιά εκείνη. Και φυσικά, έτσι έγινε.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

Πηγή: gr.askmen.com