Ειδικό πακέτο στήριξης σχεδιάζεται για τα γυμναστήρια, την ώρα που ακόμη παραμένει αβέβαιο το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους

 

Μπορεί η άρση των περιορισμών και η χαλάρωση των μέτρων του lockdown λόγω του κορονοϊού να προχωρά, καθώς όλο και περισσότερες δραστηριότητες επανεκκινούν, σε εκκρεμότητα, ωστόσο, παραμένουν – ως, τουλάχιστον, τις 17 Μαΐου – τα γυμναστήρια, για τα οποία, όμως, σχεδιάζεται ειδικό πακέτο στήριξης, στα πρότυπα της εστίασης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το τι θα γίνει με τους χώρους γυμναστικής: «Από τη στιγμή που μιλάμε βδομάδα-βδομάδα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην χτίζουμε προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τι αλλάζει σε καταστήματα και φροντιστήρια

Προς την κατάργηση των των ραντεβού στα καταστήματα από τις 15 Μαϊού οδεύουν οι λοιμωξιολόγοι, κάτι που πρακτικά σημαίνει το τέλος του SMS στο 13032. Παράλληλα από Δευτέρα ανοίγουν τα φροντιστήρια μόνο για μαθητές της τρίτης λυκείου και τα φροντιστήρια των ξένων γλωσσών μόνο για όσους δίνουν πτυχίο. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή αποφάσισε άνοιγμα των πλαζ στις 8 Μαΐου. Τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν εντός αυτών θα μπορούν να λειτουργούν και αυτά χωρίς μουσική εάν δεν έχει αρθεί αυτό το μέτρο.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

Πηγή: reader.gr