Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέλυσε το πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα σχολεία και φροντιστήρια και τι θα συμβεί το Φθινόπωρο

 

Τελευταίο Σαββατοκύριακο… διακοπών για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βάζοντας τέλος στην τηλεκπαίδευση λόγω του κορονοϊού. Μαζί ανοίγουν και τα φροντιστήρια, αλλά όχι για τους μαθητές όλων των τάξεων.

Με οδηγό την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις τάξεις τους, πριν από το Πάσχα, θα επιστρέψουν από την ερχόμενη Δευτέρα στα θρανία όλοι οι μαθητές. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα λειτουργήσουν και πάλι δια ζώσης με βασικό τους «όπλο» τα self test.

«Θα ανοίξουν με τις ίδιες προϋποθέσεις που είχαν ανοίξει τα Λύκεια. Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν, προστίθεται και το self test πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο OPEN.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

 

 

Η κ. Μακρή διευκρίνισε και το πως θα λειτουργήσουν δια ζώσης και πάλι τα φροντιστήρια. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκεία, αλλά για εκείνους που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αν κάποιο παιδί απέτυχε πέρυσι και ξαναδίνει φέτος μπορεί να συμμετέχει στα φροντιστήρια. Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι η ενίσχυση για τις Πανελλαδικές. Για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών είναι για να βοηθηθούν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις γλωσσομάθειας».

 

Πότε κλείνουν τα σχολεία και τι θα γίνει με το επόμενο σχολικό έτος

Όπως έχει ανακοινωθεί και τη φετινή σεζόν δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις ενώ έχει αποφασιστεί η παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο. Συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θα παραμείνουν ανοικτά ως και τις 25 Ιουνίου, και αντίστοιχα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ως τις 11 Ιουνίου. Στις 14 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και την επόμενη, 15 Ιουνίου, για τα Επαγγελματικά.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

Σε ό,τι έχει να κάνει με το επόμενο σχολικό έτος και το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα, η κ. Μακρή σημείωσε πως: «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Υπάρχει ως σκέψη να ανοίξουν νωρίτερα. Σίγουρα ο Αύγουστος δεν θα πληγεί».

 

«Κανείς εκπαιδευτικός δίχως τεστ»

Το γεγονός πως κανείς εκπαιδευτικός δεν έχει προσέλθει στα σχολεία δίχως να έχει νωρίτερα self test αποκάλυψε η Ζέττα Μακρή θέλοντας να κατεβάσει τους τόνους αναφορικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων στους αρνητές. «Είναι μια ρύθμιση που αφορά συνολικά τον δημόσιο τομέα. Δεν υπήρξε περίπτωση εκπαιδευτικού που να προσήλθε δίχως να έχει κάνει τεστ. Νομίζω αδικεί την πολύ σημαντική προσπάθεια των εκπαιδευτικών όλους αυτούς του μήνες και για τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν οι κυρώσεις, ο λόγος που πειθάρχησαν».

 

Πηγή: reader.gr