Ας ξεκαθαρίσουμε ότι παρότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, με δική του προσωπικότητα, χαρακτήρα, ταλέντα και ταμπεραμέντο, όταν τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αυτά που πρέπει.

 

Όντας πατέρας δύο πλέον (να μου ζήσουν, ευχαριστώ), μπορώ να επιβεβαιώσω ιδίοις όμμασι, ότι όσα άκουγα περί παιδιών και εξοπλισμού από πελάτες αλλά και φίλους, ήταν …μπούρδες. Κάθε φορά είχα αμφιβολίες όταν ο πατέρας έσκαγε με το μικρό παιδί του για να του αγοράσουν κράνος και επέμενε ο ίδιος «δώσε του ανοιχτό γιατί το κλειστό θα την πνίγει και δεν θα το φοράει». Αρκετές φορές το ίδιο το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα να δοκιμάσει κλειστό, αλλά ο μπαμπάς ανένδοτος: «δώσε της τζετ, ξέρω εγώ, δεν θα το φοράει». Άφηνα ένα μικρό παραθυράκι μπας και είχε δίκιο γνωρίζοντας κάτι που δεν ήξερα. Ε δεν είχε.

 

Αυτά στην ψυχολογία ονομάζονται «προβολές». Δηλαδή προβάλουμε στους άλλους αυτό που νομίζουμε ή πιστεύουμε εμείς. Δεν σου αρέσει να φοράς κλειστό κράνος με σωστή εφαρμογή; Ε ούτε στους άλλους θα αρέσει. Δεν σου αρέσει η βρώμη με μπανάνα και χαρουπόμελο; Μάλλον ούτε το καμάρι σου πρέπει να το δοκιμάσει, αποκλείεται να του αρέσει. Νομίζεις όμως. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι παρότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, με δική του προσωπικότητα, χαρακτήρα, ταλέντα και ταμπεραμέντο, όταν τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αυτά που πρέπει.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Δεν θέλει να φορέσει κράνος; Πολύ ωραία, δική του επιλογή είναι αυτή αλλά δεν έχει ούτε βόλτα ούτε με το πατίνι. Δεν μιλάμε καν για μηχανάκι, ούτε για δέκα μέτρα μέχρι το σχολείο απέναντι. Είπαμε πατίνι, διότι από εκεί, την ηλικία των δύο ή και νωρίτερα, πρέπει να ξεκινάει η εκπαίδευση περί ασφάλειας. Αν το μάθει στο πατίνι, θα το φοράει και στο ποδήλατο και αργότερα στο μηχανάκι ως αναβάτης ή συνεπιβάτης. Και μπορεί να είστε φοβεροί και τρομεροί στην θεωρία, απόφοιτοι καταπληκτικών Σχολών Γονέων και απίθανων Μοντεσσοριανών Μεθόδων, αλλά αν δεν το βλέπουν να το κάνετε εσείς οι ίδιοι αυτό που τους λέτε, παραμύθια μάντολες θα το κάνουν κι αυτά. Δείξτε τους και εξηγήστε τους την σωστή κουλτούρα όσον αφορά την ασφάλεια με κράνη, ζώνες ασφαλείας και λοιπά, κάντε το κι εσείς ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ χωρίς εξαιρέσεις, και τα παιδιά σας θα είναι σε καλό δρόμο, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

 

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!
For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t