Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν κατευθείαν το ακριβές ποσό που θα λάβουν ως ενίσχυση

 

Ανοίγει σήμερα 14 Μαΐου 2021, η πλατφόρμα για την ενίσχυση των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση. Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν κατευθείαν το ακριβές ποσό που θα λάβουν ως ενίσχυση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης» Ακόμα, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα, η εστίαση και ο τουρισμός, απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Διαβάστε επίσης  Survivor: Μετά από 11 υποψηφιότητες ήρθε η ώρα του Τριαντάφυλλου να αποχωρήσει από το ριάλιτι επιβίωσης

Επίσης, εξήγησε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, αν και «αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

Για το θέμα της κατάργησης του δεύτερου self test στα σχολεία ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «το θέμα είναι του υπουργείου Παιδείας, της επιτροπής και του ΕΟΔΥ, δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό, είναι πολύ εξειδικευμένο το θέμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι στον τομέα αρμοδιότητάς του, στο λιανεμπόριο και την εστίαση, επεσήμανε ότι ισχύουν τα δυο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα.

Ο κ. Παπαθανάσης τοποθετήθηκε και για την συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC και τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε ότι «ο Χάρης Θεοχάρης αδικείται». Τόνισε ότι ο δημοσιογράφος ήταν πολύ επιθετικός και ότι ο κ. Θεοχάρης «απάντησε με μεγάλη σοβαρότητα. Μίλησε για τα πάντα και πήγε στην Μεγάλη Βρετανία για να πείσει ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για να ταξιδέψει κάποιος», ενώ συμπλήρωσε πως «του απάντησε με μεγάλη αξιοπρέπεια».

Διαβάστε επίσης  «Μελαγχολία» του Γιάννη Χαρούλη: Δείτε το βιντεοκλίπ

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο υπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 12.30 με το χαρτί από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 12.30.

Σχετικά με τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιχειρήσεις είναι χιλιάδες όπως και οι έλεγχοι. Το σύστημα των ελέγχων έχει αλλάξει. Επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν μπορεί να είναι ο έλεγχος σε κάθε χώρο εστίασης καθημερινά. Γίνονται όμως χιλιάδες έλεγχοι».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Τόνισε, ωστόσο, ότι γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

 

Πηγή: insider.gr