Τα μέρη της πατρίδας μας που φέτος θα έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα πάντοτε με τους experts του ταξιδιού.

 

Τα κορυφαία ελληνικά νησιά του 2021 λοιπόν. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλο και περισσότερες τέτοιες λίστες θα κάνουν την εμφάνισή τους στον υπέροχο κόσμο του ίντερνετ. Οι ξένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ έχουν ένα inside joke που ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα: Δεν ξέρεις για ποιο από τα 200 νησιά της Ελλάδας να πρωτοπάρεις το speedboat. Πράγματι, είναι μάλλον περιττό να επεκταθούμε στον πλούτο της χώρας μας στο εν λόγω κομμάτι, που την κατατάσσει άλλωστε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του πλανήτη, για την θερινή περίοδο.

Πριν λίγο καιρό, το Condé Nast Traveler επιχείρησε να φτιάξει τη λίστα του για το 2021, τοποθετώντας σε κατάταξη τα κορυφαία ελληνικά νησιά. Ένα task δύσκολο έως αμφιλεγόμενο, καθώς ο καθένας μπορεί να θεωρεί και διαφορετικό μέρος ως το καλύτερο όλων.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

Η έκπληξη στην κορυφή

Μύκονος, Σαντορίνη ή μήπως Κρήτη; Κι όμως, κανένα από τα προαναφερθέντα νησιά δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του CNT. Εκεί φιγουράρει η Σύρος. “Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν έχει χωριά με sugar-cubes σπιτάκια και φρεσκοασβεστωμένα σοκάκια. Είναι όμως πολύχρωμη και διαθέτει σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά” αναφέρεται μεταξύ άλλων για την Ερμούπολη και το νησί γενικότερα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit.Syros ?? (@visit.syros)

 

Στη δεύτερη θέση συναντά κανείς τη Σίφνο λόγω “της γαστρονομικής της κληρονομιάς, που δεν εξαντλείται στο σουβλάκι και τον μουσακά“, ενώ το top-3 κλείνει η Ύδρα, με τον car-free χαρακτήρα της και τη μικρή απόσταση από την Αθήνα να είναι τα δυνατά της χαρτιά.

 

 

Αναλυτικά η φετινή λίστα του CNT για τα ελληνικά νησιά, με σειρά κατάταξης:

 

  1. Σύρος
  2. Σίφνος
  3. Ύδρα
  4. Μήλος
  5. Σέριφος
  6. Αμοργός
  7. Παξοί
  8. Σαντορίνη
  9. Κεφαλονιά
  10. Κέρκυρα
  11. Ιθάκη
  12. Φολέγανδρος
  13. Μύκονος
  14. Τήνος
  15. Κρήτη
  16. Πάτμος
  17. Σύμη
  18. Νάξος
  19. Αστυπάλαια
  20. Ζάκυνθος
  21. Ρόδος
  22. Σκιάθος
  23. Λευκάδα

 

 

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: esquire.com.gr