5 παιχνίδια από το αρχικό πρόγραμμα της διοργάνωσης που όλοι θέλουν να δουν.

 

To EURO 2020 που στην πορεία έγινε EURO 2021 για τους γνωστούς λόγους ξεκινά σε λιγότερες από 30 ημέρες, με την πρώτη σέντρα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να γίνεται στο Ολίμπικο της Ρώμης ανάμεσα στην εθνική Ιταλίας και την αντίστοιχη της Τουρκίας. Καθημερινά, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο hype γύρω από αυτό, απολύτως δικαιολογημένα.

Αυτή τη φορά, το Esquire ξεχωρίζει τα 5 παιχνίδια του αρχικού προγράμματος που κανένας φίλος της μπάλας δεν θέλει να χάσει.

 

Ιταλία – Τουρκία

11 Ιουνίου, Group A

Μόνο και μόνο που αποτελεί το ματς της πρεμιέρας αξίζει κάποιος να το δει – και θα το δουν όλοι. Η φιλόδοξη Τουρκία θα αντιμετωπίζει τους συνδιοργανωτές Ιταλούς για πρώτη φορά μετά το EURO 2000 στο Άρνεμ, με την Σκουάντρα Ατζούρα να επιθυμεί ένα δυναμικό statement, ειδικά μετά την απουσία της από το προηγούμενο Μουντιάλ.

 

Αγγλία – Σκωτία

18 Ιουνίου, Group D

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Το ντέρμπι του Νησιού έχει πάντοτε ξεχωριστό χρώμα και πάθος. Η τελευταία φορά που οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το EURO 1996, όπου οι Άγγλοι είχαν κερδίσει 2-0. Ναι, ήταν το ματς που ο Paul Gascoigne μας έδωσε ένα θαυμάσιο γκολ και έναν trademark πανηγυρισμό.

 

Δανία – Φινλανδία

12 Ιουνίου, Group B

Μετά από 110 χρόνια και περισσότερα από 750 διεθνή παιχνίδια, η Φινλανδία θα κάνει πραγματικότητα αυτό που δεν μπόρεσε ούτε με τον σπουδαίο Jari Litmanen στη σύνθεσή της: Να βρεθεί σε ένα μεγάλο τουρνουά. Ήρθε λοιπόν η ώρα. Και τι ιδανικότερο από ένα (περίπου) σκανδιναβικό ντέρμπι;

 

Γαλλία – Γερμανία

15 Ιουνίου, Group F

Ο -κατά τα κλισέ- όμιλος του θανάτου του EURO 2021 είναι ασφαλώς ο 6ος, με την παρουσία της πρωταθλήτριας κόσμου Γαλλίας, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας και της προηγούμενης πρωταθλήτριας κόσμου Γερμανίας. Α ναι, υπάρχει και η (συνδιοργανώτρια) Ουγγαριά, που πραγματικά της ευχόμαστε κουράγιο. Περιττό να σου αναλύσουμε γιατί το εν λόγω ματς είναι must see.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Πορτογαλία – Γαλλία

23 Ιουνίου, Group F

Συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, ποιος δεν θέλει να δει τους παγκόσμιους πρωταθλητές απέναντι σε εκείνους της Ευρώπης; Μάλιστα, αυτό θα συμβεί για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του EURO, μετά το Ολλανδία-Γερμανία, το 1992. Επίσης, η τελευταία φορά που οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωποι, ήταν ο τελικός της προηγούμενης διοργάνωσης, με τους Πορτογάλους να κάνουν στους γηπεδούχους -τότε- Γάλλους, ό,τι ακριβώς και εμείς σε αυτούς, το 2004. Παράξενα πράγματα.

 

Πηγή: esquire.com.gr