Η δημοσιογραφική ομάδα του sportsfactory.gr, ο Κώστας Νίτσε και η Χρύσα Ζερβού συνάντησαν τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Χανιά, Γιάννη Σωτηράκο και Αναστάσιο Δημητριάδη σε χαλαρές στιγμές στο Opap Rabona Sports Cafe. Οι δύο ποδοσφαιριστές μίλησαν για τον τρόπο που εξελίχθηκε η χρονιά, τη ζωή τους στα Χανιά, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

Τι έφταιξε και δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε;

Γιάννης – Αυτό που κρατάμε από τη φετινή σεζόν αν και δε πήγε όπως την περιμέναμε, είναι η αντίδραση που βγάλαμε έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου και τη συνολική μας παρουσία στο δεύτερο γύρο.
Τάσος – Θα συμφωνήσω με το Γιάννη. Δεν πετύχαμε τον επιθυμητό στόχο, όμως η πορεία μας στο δεύτερο γύρο ήταν ένας μικρός άθλος με πολλές επιτυχίες. Η αλλαγή προπονητή μπορεί να ενίσχυσε τη κατάσταση. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε.

 

Ποιο ήταν το κομβικό σημείο που χάθηκε ο στόχος της ομάδας;

Τάσος – Σίγουρα κομβικά ήταν δύο-τρία αποτελέσματα του πρώτου γύρου που αν ήταν διαφορετικά θα ήμασταν πολύ κοντά στο στόχο μας. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Γιάννης – Θα συμφωνήσω με το Τάσο, αν και θεωρώ ότι κάποια στιγμή στο δεύτερο γύρο βρεθήκαμε όλοι κοντά στη βαθμολογία και το παιχνίδι που μας στοίχισε ήταν αυτό με τη Παναχαΐκή. Βέβαια θα ήταν δύσκολο να κάνουμε ένα δεύτερο γύρο αήττητοι. Κάπου θα στραβοπατούσαμε και συνέβη σε εκείνο το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης  Chania City app: Τα Χανιά μας σε ένα application!

 

Ήταν θεωρείτε κομβικό το παιχνίδι με τα Τρίκαλα; Το αναφέρω αυτό γιατί αν έμενε το 1-0 και δεν άλλαζαν όλα σε εκείνο το δίλεπτο ίσως να ήταν άλλα τα δεδομένα.

Γιάννης – Ναι, ίσως έχεις δίκιο. Αυτό το ματς μας επηρέασε πολύ και η αλήθεια είναι ότι ίσως αυτό το παιχνίδι να επηρέασε και όλη μας την πορεία στο πρώτο γύρο. Ηταν δύσκολο τόσο για το προπονητή όσο και για τη διοίκηση να μας συνεφέρουν μετά από ένα τέτοιο σοκ.
Τάσος – Σίγουρα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για όλους μας και ο τρόπος που ήρθε αυτό. Μπορεί να έφταιγε κι’αυτό και να συνεχίσαμε με κακή ψυχολογία, αλλά γενικά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

 

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με νέα δεδομένα λόγω covid. Πόσο σας επηρέασε αυτό;

Τάσος – Σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Σαφέστατα μας επηρέασε ψυχολογικά, όταν εμείς ζούσαμε για να πάμε παίξουμε παιχνίδι τη Κυριακή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους δεν βοηθούσε κανένα μας, όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για τη πορεία μας γιατί όλες οι ομάδες βίωσαν την ίδια κατάσταση. Προσωπικά σίγουρα σε επηρεάζει γιατί σε βγάζει εκτός ρουτίνας και εκτός ρυθμού.
Γιάννης – Σίγουρα επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές και την απόδοση του, κάτι που ο φίλαθλος κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει εύκολα. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ρομπότ. Ότι δουλεύεις τον προηγούμενο μήνα θα βγει τον επόμενο μήνα και τον παραεπόμενο. Πόσο μάλλον ότι προέκυψαν και πολλοί τραυματισμοί που υπό κανονικές συνθήκες πιθανόν να μην προέκυπταν. Αυτή η κατάσταση επηρέασε την ποιότητα του ποδοσφαίρου, το θέαμα και γενικά την εικόνα του αθλήματος. Γι’αυτό και ο δεύτερος γύρος ήταν καλύτερος. Γιατί τότε απέκτησαν ξανά ρυθμό οι ομάδες.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

 

 

Η ζωή στα Χανιά πως σας φαίνεται;

Γιάννης – Επειδή έχω αλλάξει και δυο τρεις πόλεις στη καριέρα μου μέχρι τώρα μπορώ να πω με σιγουριά πως «σαν τα Χανιά δεν έχει».Για ένα ποδοσφαιριστή η ζωή στα Χανιά είναι πάρα πολύ καλή, πόσο μάλλον αν έχει και οικογένεια. Τα έχει όλα. Βουνό, θάλασσα, καλό κλίμα. Εδώ σχεδόν όλο το χρόνο έχετε καλοκαίρι.
Τάσος – Εντάξει αν ρωτάς εμένα θα σου πω Θεσσαλονίκη γιατί είμαι από κει, αλλά σίγουρα τα Χανιά είναι από τις πιο ωραίες πόλεις που έχω ζήσει. Ο καιρός βοηθάει πολύ και η αλήθεια είναι ότι πέρα από το αγωνιστικό πέρασα πολύ καλά. Θα έμενα εύκολα για πάντα.

 

Η επόμενη χρονιά θα σας βρει στον ΑΟΧ; Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις;

Τάσος – Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή τον επόμενο μήνα. Όπως και να εξελιχθούν όμως τα πράγματα εγώ θα εύχομαι ολόψυχα η ομάδα να πετύχει το στόχο της και πιστεύω πως με τόσο καθαρή διοίκηση θα έρθει και ο επιθυμητός στόχος.
Γιάννης – Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αρχικά ορισμένα θέματα η διοίκηση που προέχουν, να δει με ποιον προπονητή θα πορευτεί και τότε λογικά θα ακολουθήσουν και οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές. Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα εμείς ευχόμαστε να είναι το καλύτερο για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σας όνειρα για το μέλλον;

Γιάννης – Τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζομαι στη superleague 2. Επειδή δε μου αρέσει να κάνω άπιαστα όνειρα σίγουρα ο στόχος μου είναι στα επόμενα χρόνια να αγωνιστώ στη superleague 1. Όταν συμβεί αυτό θα μπορέσω να θέσω και τον επόμενο ρεαλιστικό στόχο.
Τάσος – Εμένα ο στόχος μου είναι να φύγω στο εξωτερικό γιατί θεωρώ ότι εκεί το ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό και υπάρχουν πολύ περισσότερες προοπτικές για ένα ποδοσφαιριστή. Ομως επειδή δε μπορώ να γνωρίζω πως θα τα φέρει η ζωή, απλά θα συνεχίσω να προσπαθώ.

 

Πόσο μπορεί να επηρεάζει η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα;

Τάσος – Σίγουρα ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κόσμος. Σε ενθαρρύνει, σε βοηθάει και ελπίζω να επιστρέψουν σύντομα στα γήπεδα.
Γιάννης – Και γω θα συμφωνήσω. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο για μένα. Ακόμα και αν δεν αγωνίζεσαι στην έδρα σου, μπαίνεις πολύ πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Ζεις μια άλλη ατμόσφαιρα.

 

Διέυθυνση:

Λεωφ. Καζαντζάκη 6

 

Social media:

https://www.facebook.com/opaprabona
https://www.instagram.com/opap_rabona/