Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, διάβασε τι πρέπει να προσέξεις.

 

Μετά από ένα χρόνο γυμναστικής στο σπίτι και αυτοδιδασκαλίας, η επιστροφή σε ένα χώρο γυμναστικής μπορεί να αγχώνει πολλούς. Θα αναφέρουμε λοιπόν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις και να λάβεις υπόψη σου πριν πας και πάλι στο γυμναστήριο.

 

Προσωπική υγιεινή

Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης και η προσωπική υγιεινή τώρα όσο ποτέ είναι απαραίτητη. Άρα καθαρά αθλητικά παπούτσια, συχνή χρήση αντισηπτικού και να προτιμάς τις ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο, τις πολύ πρωινές ιδανικά.

 

Προσοχή στους τραυματισμούς

Γενικά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού όταν κάποιος επιστρέφει στη ρουτίνα γυμναστικής ενώ έχει μεγάλη περίοδο αποχής. Ζήτησε ένα πρόγραμμα back to basics από το γυμναστή σου και βοήθησε έτσι το σώμα σου να περάσει από τον καναπέ στην κατάσταση πεδίο μάχης” με ασφαλείς και αποτελεσματικές ασκήσεις.

 

Η Online προπόνηση δεν σταματά

Είναι κάτι που ήρθε για να μείνει. Βρες το προπονητή σου, πες τις ανάγκες σου και μαζί δημιουργήστε το πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί. Ένας συνδυασμός εικονικών και προσωπικών, δια ζώσης προπονήσεων είναι ίσως αυτό που σου ταιριάζει.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

 

 

Σταθερό πρόγραμμα

Συνέχισε να γυμνάζεσαι με ένα σταθερό πρόγραμμα που θα επιτρέπει και σε εσένα αλλά και στον προπονητή σου να οργανωθείτε σωστά. Ο σωστός προγραμματισμός θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του γυμναστηρίου αλλά και στην αποφυγή συνωστισμού.

 

Σωστή επίβλεψη

Είτε έχεις επιλέξει τη προσωπική προπόνηση είτε γυμνάζεσαι μόνος σου να θυμάσαι πως έχεις ανάγκη από επίβλεψη. Καλά όλα όσα έμαθες στη καραντίνα αλλά ένας ειδικός άσκησης μπορεί να δει τις αδυναμίες σου και να διορθώσει τα λάθη σου. Λάθη στις ασκήσεις που γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

 

Η νέα εποχή

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η ανασφάλεια που έχει αφήσει όλο αυτό. Διανύουμε όλοι μια νέα εποχή μαθαίνοντας πώς λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις και αυτό περιλαμβάνει και τα γυμναστήρια. Ενημερώσου και μάθε τα πάντα σχετικά με τις νέες πολιτικές για την κοινή χρήση εξοπλισμού και την κοινωνική απόσταση στο χώρο του γυμναστηρίου που έχεις επιλέξει.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρεατίνη από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Πηγή: esquire.com.gr