Με ένα βίντεο που κάνει λόγο για «νοσηρές μειοψηφίες» που επιχειρούν να καταστρέψουν το «φυσιολογικό», η Αφροδίτη Λατινοπούλου προκάλεσε την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

Την ώρα που το bodyshaming που δέχτηκε η Έλενα Παπαρίζου έπειτα από την εμφάνιση της στην Eurovision έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στη γνωστή τραγουδίστρια, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, που πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, επιλέγει με ανάρτησή της να χαρακτηρίσει αντιαισθητικές τις γυναίκες που προβάλλουν την τριχοφυΐα, την κυτταρίτιδα ή τις πανάδες τους – χωρίς καμία ενοχή.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αναρτήσεις της τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο σχολιάζει μια τάση που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «καταστρέφει την κοσμοθεωρία, την κοινωνία μας και γενικότερα… όλα όσα έχουμε μάθει». Πρόκειται για την επιλογή ορισμένων γυναικών να φωτογραφίζουν σημεία του σώματός τους, επιδεικνύοντας την τριχοφυΐα τους ή ορισμένα σημάδια στο δέρμα τους, που σύμφωνα με την ίδια, είναι «αντιαισθητικά» και «απεχθάνεται» ως γυναίκα να τα βλέπει.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

 

 

Τα πρότυπα ομορφιάς και οι ιδεοληψίες περί «φυσιολογικού»

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο της κάνει πολλές φορές λόγο για το «φυσιολογικό», ενώ φτάνει μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει «νοσηρή μειοψηφία», όσους και όσες αρνούνται να διαχειριστούν την εμφάνισή τους, υπακούοντας στα όποια στερεότυπα.

«Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό. Δεν είναι. Είναι άσχημο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα απρεπή σχόλιά της, ωστόσο, στρέφονται στη συνέχεια και στους άνδρες: «Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες».

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Το βίντεο καταλήγει με αναφορές στην «εξέλιξη» και την «εποχή των σπηλαίων»:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούνταν τον εαυτό της».

 

Οργή στα social media

Οι αναρτήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσαν εύλογα την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έπειτα από δεκαετίες η ελληνική κοινωνία αρχίζει πλέον να αγκαλιάζει περισσότερες πλευρές της γυναικείας και όχι μόνο φύσης, απορρίπτοντας κανόνες που περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση.

 

Παρακάτω ορισμένα από τα σχόλια που έλαβε η ανάρτησή της στο Twitter:

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!
Πηγή: reader.gr