Ορισμένα ελληνικά νησιά, η Μάλτα και οι Κανάριες Νήσοι αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποιημένη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια διευρυμένη παλέτα επιλογών για τους Βρετανούς τουρίστες για τις θερινές τους διακοπές, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Μόλις 12 προορισμοί περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στον «πράσινο» ασφαλή κατάλογο, που κατηγοριοποιεί τις χώρες βάσει της εξέλιξης της πανδημίας εκεί. Η λίστα αποκαλύφθηκε στις 7 Μαϊου, δέκα μέρες προτού η Βρετανία επιτρέψει ξανά τα ταξίδια, και περιλαμβάνει προς το παρόν μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ. Όσοι επιτρέπουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους. Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα και στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

Ποια ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στη βρετανική «πράσινη» λίστα

Σύμφωνα με τον Independent στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο και για την Κέρκυρα, τη Λέσβο και τη Ρόδο, ενώ θεωρείται απίθανο να ισχύσει το ίδιο και για την Κρήτη.

Η Πορτογαλία, που βρίσκεται μέχρι τώρα στον κατάλογο αυτό, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στην «πορτοκαλί» λίστα καθώς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, όπως αναφέρει η Telegraph. Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε χθες ότι η κυβέρνησή του «δεν θα διστάσει» να βγάλει χώρες από την πράσινη λίστα. Οι τελικές αποφάσεις θα επηρεαστούν και από τις εισηγήσεις επιστημόνων του Joint Biosecurity Centre, που συνεδριάζουν με κυβερνητικά στελέχη.

 

Πηγή: iefimerida.gr