Βγήκε στο Netflix αυτόν τον μήνα: Startup. Είναι η σειρά που σε μαγνητίζει και που κάνει το La casa de papel να μοιάζει με ταινία κινουμένων σχεδίων…

 

Όσοι είδαν και κόλλησαν τη σειρά La casa de papel, ας την ξεχάσουν κι ας προχωρήσουν… τρία βήματα πιο μπροστά. Η σειρά του Netflix, «StartUp», κάνει τον «Καθηγητή» και την «Τόκιο» να μοιάζουν με καρτούν

Έχει ένταση, έχει πλοκή, έχει σκηνοθεσία μοντέρνα που αγγίζει το άριστα, καταιγιστική ροή, έχει καστ δυναμικό και έχει και το συστατικό εκείνο που σε κάνει να κολλάς: «StartUp» και ξεχάστε ό,τι είδατε μέχρι σήμερα από σειρές.

 

 

Η ιστορία; Η σειρά StartUp («Startup σε ελεύθερη μετάφραση, είναι μια εταιρία που επιχειρεί κάτι καινοτόμο και στοχεύει σε μεγάλο κοινό και σε εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη»), κινείται γύρω από την άνοδο του GenCoin, μια έξυπνης πλην αμφιλεγόμενης ιδέας που εστιάζει στο ψηφιακό νόμισμα. Τόπος που εξελίσσεται η ιστορία, το Μαϊάμι. Το Μαϊάμι των μειονοτήτων, των συμμοριών, με τις γειτονιές Κουβανών, Αϊτινών, μαύρων, άσπρων, κίτρινων. Κι ανάμεσά τους το FBI και οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί που κοιτάζουν να πιάσουν την καλή.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Σ’ αυτό το σκηνικό κινείται μια – ας την πούμε παρέα – τριών εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων: μιας διάνοιας στους υπολογιστές, ενός Golden Boy του τραπεζικού συστήματος και ενός εκπροσώπου του υπόκοσμου. Όλοι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με τον διεφθαρμένο μπάτσο και το σύστημα, όταν προσπαθούν να εισβάλλουν στο χώρο με την εταιρία τους «GenCoin».

Το Gen Coin είναι ο διάδοχος του τραπεζικού συστήματος, δεν μπορεί να ελεγχθεί φορολογικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, οπότε είναι ο πειρασμός για τους πλούσιους νόμιμους και παρανόμους, ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος και όχι μόνο.

Ίντριγκα, ξέπλυμα χρήματος, φόνοι, λερωμένα χέρια «καθαρών» επιχειρηματιών, άφθονο σεξ (σε κάθε επεισόδιο), ένταση, αγωνία και ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής για μια σειρά που θα την καταβροχθίσεις με βουλιμία από τα πρώτα επεισόδια!

 

Με άριστη πρώτη ύλη!

Και καλή η συνταγή αλλά δίχως πρώτη ύλη μένει ένα χαρτί με οδηγίες, νεκρό και παρατεταμένο. Και η πρώτη ύλη, οι συντελεστές δηλαδή, είναι άριστης ποιότητας. Να αρχίσουμε από τον διεφθαρμένο αστυνομικό: Ο Βρετανός Martin Freeman είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά Fargo, πλάι στον ογκόλιθο Billy Bob Thornton και είχε καταφέρει να κλέψει κάμποσο από το ειδικό βάρος της παρουσίας του. Ο Freeman και στο StartUp εκτός από τα χρήματα των τριών «επιχειρηματιών» κλέβει και την παράσταση!

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Οι τρεις τώρα: Adam Brody ο τραπεζικός, Edi Gathegi ο περιθωριακός παράνομος Αϊτινός, Otmara Marrero το μυαλό των υπολογιστών και η εμπνευστής της περιπέτειας που ακολουθεί. Κι οι υπόλοιποι τρέχουν από πίσω τους: Mira Sorvino, Ron Perlman, Vera Cherny. Η σκηνοθεσία του Ben Ketai (στα πρώτα 16 επεισόδια) δυνατή, γρήγορη και κοντά στο άριστα. Μετά το πλοίο πάει με κεκτημένη ταχύτητα.

H παραγωγή είναι άψογα φροντισμένη, ο ρυθμός είναι γρήγορος κι αν στα πρώτα δυο τρία επεισόδια ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις πού το πάει το σενάριο, από το τέταρτο και μετά προσπαθείς να καταλάβεις πόσο θα σου πάρει για να δεις όλα τα επεισόδια με «τη μία»!

Η σειρά εκτυλίσσεται σε τρεις κύκλους των 10 επεισοδίων ο καθένας, κι αν πεις «θα δω τον πρώτο κύκλο και μετά χαίρεται», έχεις εξαπατήσει τον εαυτό σου: Όλα θα τα δεις κι όταν τελειώσουν θα ήθελες να έχει κι άλλο!

Άρχισε το Euro, αρχίζουν σε ένα μήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το καλοκαίρι μας ρίχνει αλατισμένες σταγόνες για να μας σαγηνεύσει, αλλά οι σειρές, σειρές. Δείτε το StartUp και κολλήστε. Το φθινόπωρο… ξεκολλάμε.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Πηγή: reader.gr