Η προϊστορία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Novak Djokovic πριν από τον τελικό του Roland-Garros.

 

Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Roland-Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic. Απέναντι στον Σέρβο, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο 18 τίτλων Grand Slam, ο Στέφανος μετρά 5 ήττες και 2 νίκες.

Παίζοντας εξωπραγματικό τένις κι ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του Roland-Garros, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Rafa Nadal.

 

 

Ο τελικός θα γίνει στο κεντρικό court του Philippe Chatrier την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 16:00 (Eurosport, ΕΡΤ1).

Ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και με απολαυστικό τένις, αλλά κυρίως πάθος και ψυχή στο παιχνίδι του, πέτυχε μια ιστορική πρόκριση.

Από την πρόκριση αυτή ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 750.000 ευρώ ενώ εάν το σηκώσει θα πάρει 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, προσπέρασε τον Dominic Thiem και πλέον βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η κορυφαία θέση στην καριέρα του και μπορεί ν’ ανέβει άλλη μια, σε περίπτωση που ολοκληρώσει τον θρίαμβο με νέα νίκη την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Με δάκρυα στα μάτια έκανε δηλώσεις: “Αν σκεφτώ τις ρίζες μου…”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του μετά το τέλος της μαραθώνιας αναμέτρησης και στις πρώτες του δηλώσεις δάκρυσε από την ένταση και τη χαρά.

Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από πού έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland0Garros, ποτέ δε φανταζόμουνδήλωσε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής, πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου” προσέθεσε, ενώ κλείνοντας δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες σήμερα, αλλά και τη Μαρία Σάκκαρη.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Το “λιοντάρι” Τσιτσιπάς κατασπάραξε και τον Zverev

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό του Roland-Garros.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Alexander Zverev, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού και έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το “παρών” σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Zverev “απάντησε” και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3).

 

 

Απολαυστικό τένις, τεράστια ψυχικά αποθέματα

Όπως κάνει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, έτσι και χθες ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Zverev που “επέστρεψε” μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ό,τι είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Zverev κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Με τη… φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την “κακή” αντίδραση του Τσιτσιπά τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο ο 22χρονος έδειξε απίστευτη αντίδραση. Έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλε το νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

 

Πηγή: esquire.com.gr