Στην Ελλάδα της αθλητικής και… αξιακής κρίσης αθλητές όπως ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη, ο Αντετοκούνμπο, ο Πετρούνιας, η Στεφανίδη κ.α. δημιουργούν νέα δεδομένα και αθλητικά πρότυπα

 

Σε μία χώρα που ο στίχος που έγραψε ο Τζίμης Πανούσης πριν από 35 χρόνια – «όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες»- φαντάζει ολοένα και περισσότερο επίκαιρος, κάποια πρόσωπα έρχονται να ανατρέψουν τη μίζερη αθλητική καθημερινότητα της χώρας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Πετρούνιας ή η Κατερίνα Στεφανίδη, είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που καταφέρνουν -έστω και για την ώρα που αγωνίζονται- να βγάλουν από τους Έλληνες φιλάθλους τα «χρωματιστά γυαλιά» τους.

Τα τελευταία χρόνια το τένις, λόγω του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, έχει κερδίσει όλο και περισσότερους φιλάθλους. Ή για να είμαστε ακριβείς αυτούς τους νέους φιλάθλους τους έχουν γεννήσει οι επιτυχίες των δύο αθλητών, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό πως στη χώρα μας τρεφόμαστε από την επιτυχία και ξεχνάμε πολύ εύκολα όταν αυτές δεν έρθουν.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

 

 

Αντίστοιχα, οι διαδοχικές επιτυχίες της Κατερίνας Στεφανίδη -πολλές φορές παρέα με τη Νικόλ Κυριακοπούλου– έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον και για τον στίβο. Όπως συμβαίνει με τη γυμναστική και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Πριν από μιάμιση δεκαετία οι Ολυμπιακοί Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα το 2004, έστρεψαν το ενδιαφέρον προς τον αθλητισμό. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η οικονομική κρίση που «χτύπησε» τη χώρα, ατόνησε το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό γενικά ενισχύοντας παράλληλα τον οπαδισμό. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και μετά το χάος. Αν κάποιο άθλημα δεν συνοδεύεται με κάποια από τις συγκεκριμένες ομάδες δύσκολα βρίσκει χώρο και χρόνο στο αθλητικό προσκήνιο της χώρας. Ακόμα και ο «βασιλιάς», ο στίβος, είχε μόνο τους ρομαντικούς ακολούθους του.

Και μέσα σε αυτή την αθλητική υποβάθμιση στη χώρα και πλάι σε ένα νέο «φρούτο» που ανθεί όλο και περισσότερο, τους «haters» η χώρα έχει λόγους να υπερηφανεύεται και αθλητικά.

 

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Δημιουργούν νέα πρότυπα

Το τένις, λοιπόν, κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο. Καταφέρνει να εμπνέει και οι δύο νεαροί αθλητές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μαρία Σάκκαρη, αποτελούν πλέον αθλητικό πρότυπο με πολλά παιδιά να στρέφονται και σε αυτό το άθλημα.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ τις δύο προηγούμενες σεζόν -πριν του πάρει φέτος τον τίτλο ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς- αποτελεί την κορυφαία διαφήμιση της χώρας.

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη από το 2014 μέχρι και σήμερα κρεμά στο στήθος της κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα μετάλλιο που τις περισσότερες φορές έχει χρυσή απόχρωση. Το ίδιο και ο Λευτέρης Πετρούνιας που έχει στη συλλογή του 13 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

 

 

Και βέβαια στο πλάι τους μπορούν να μπουν και άλλοι αθλητές που τα τελευταία χρόνια έχουν… υποχρεώσει σε υποδοχή στο αεροδρόμιο. Αθλητές όπως η Άννα Κορακάκη, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Άννα Ντουντουνάκη κ.α.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Όπως θα έλεγαν οι haters που προαναφέραμε, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιλέξει να ζουν -όχι μόνο να προπονούνται- στο εξωτερικό. Η απάντηση όμως είναι μία. Μας αξίζουν -αθλητικά πάντα- τέτοιοι αθλητές;

 

Πηγή: reader.gr