Ο πρόεδρος του γερμανικού κλάδου του μεγαλύτερου τουριστικού γκρουπ παγκοσμίως δήλωσε ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χωρών με κρατήσεις υψηλότερες από εκείνες του 2019, που ήταν μία χρονιά – ρεκόρ – Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την χώρα μας – Πάνω από 4,1 Γερμανοί είχαν έλθει το 2019

 

Οι Γερμανοί κλείνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα με ρυθμούς υψηλότερους και από το 2019, που ήταν μία χρονιά – ρεκόρ, πριν από την πανδημία του 2020 , η οποία προκάλεσε καθίζηση στον παγκόσμιο τουρισμό, ανακοίνωσε η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός Όμιλος παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της TUI Γερμανίας Μάρεκ Αντριστσακ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η καταναλωτική διάθεση των Γερμανών για ταξίδια «δείχνει να αυξάνεται καθημερινά» για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες νήσοι και τα Κανάρια νησιά.

Όπως αναφέρει το Reuters από τον Μάιο οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς ξεπερνούν ακόμα και τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019.

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

Σημειώνεται ότι το 2019, περισσότεροι 4,1 Γερμανοί τουρίστες είχαν έλθει αεροπορικώς στη χώρα μας. Πέρυσι, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, οι αφίξεις από την Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη χώρα μας, είχαν περιοριστεί σε λιγότερες από ένα εκατομμύριο.

 

Πηγή: protothema.gr