Οσομπούκο με σάλτσα μαδέρα και καραμελωμένα κρεμμύδια από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε κομμάτια οσομπούκο. Τα τσιγαρίζουμε 2 λεπτά με το βούτυρο σε ένα τηγάνι από κάθε πλευρά. Μετά βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180c.
  • Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το οσομπούκο και αφήνουμε για 2 λεπτά. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ηλιέλαιο για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε την worchestire sauce και τη ζάχαρη και αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε σε ένα πιάτο το οσομπούκο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, τα κρεμμύδια και προαιρετικά τριμμένο φιστίκι αιγίνης.

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά

fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat

 

Διαβάστε επίσης  Issue 791