Για ένα like στα social media γίνονται όλα. Ή μπορεί και όχι από εδώ και στο εξής.

 

Όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε ζούμε στην εποχή της επιβεβαίωσης που έρχεται μέσα από ένα like ή ένα reaction στα σόσιαλ μίντια. Σαφέστατα, το like στο Facebook ή η αντίστοιχη καρδιά του Instagram είναι η επιτομή της διάδρασης στα κοινωνικά δίκτυα που επιδέχεται πολλών ερμηνειών είτε πρόκειται για τη δημοτικότητα του εκάστοτε ατόμου είτε για τη συντριβή της αυτοπεποίθησής του όταν οι προσδοκίες των likes δεν ‘ικανοποιούνται’.

Μόλις αναλύσαμε τα κύρια επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι τα likes δε θα έπρεπε να είναι ορατά, βάσει των οποίων το Instagram πρόσφατα αποφάσισε να προβεί στην απόκρυψή τους. Για αρχή, τα likes δε μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς, μιλάμε δηλαδή για απλή απόκρυψη, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι υπήρξε μία τέτοια εξέλιξη, μόνο ως θετικό βήμα μπορεί να εκληφθεί. Αξίζει στο μεταξύ να σημειωθεί το γεγονός ότι ήδη Twitter και TikTok εξετάζουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν παρόμοια τακτική και μάλιστα λίαν συντόμως.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να κρύψεις τα likes από τα προφίλ σου:

 

Instagram

 

  • Settings / Publications / Hide Likes and Views Counts

 

Aν θέλεις να τα απενεργοποιήσεις από τις δικές σου δημοσιεύσεις και όχι από επαγγελματικό προφίλ πας στις ρυθμίσεις της εν λόγω δημοσίευσης και επιλέγεις το Hide Like Count.

 

 

Facebook

 

  • Settings / Privacy / Settings / Counts Reaction

 

Αυτά και ξεμπέρδεψες. Μπορεί και όχι.

 

Πηγή: esquire.com.gr