Το Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου στην Πλατεία Μικρασιατών με Γαστρονομία και Κρουστά (κουζίνες, live & performances) και κορυφώνεται στην Φορτέτζα σε ένα τριήμερο γεμάτο μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και μπάντες τοπικές της Κρήτης.

 

Κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό έρχεται φέτος τον Ιούλιο στην πόλη του Ρεθύμνου. Το Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου στην Πλατεία Μικρασιατών (Παράλληλες δράσεις από τον Δήμο Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗΡ) με Γαστρονομία και Κρουστά (κουζίνες, live & performances) και κορυφώνεται στην Φορτέτζα σε ένα τριήμερο γεμάτο μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (ο Itamar Doari και ο Bucket Boy (Matthew Pretty) για πρώτη φορά στην Ελλάδα), και μπάντες τοπικές της Κρήτης.

 

 

Η World Music συναντά το Flamenco και η Αρχέγονη Παράδοση τη Σύγχρονη Μουσική σε μια γιορτή με ξεσηκωτική διάθεση όπως ακριβώς αρμόζει στο καλοκαίρι.

Τις συναυλίες πλαισιώνουν workshops από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και Έκθεση Φωτογραφίας (Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου) και Προβολή: Οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την ιστορία των κρουστών (Σκηνοθεσία / Μοντάζ : Γιάννης Ανδρίτσιος).

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

 

Πρόγραμμα:

-Side Events: 20-21/07 – Πλατεία Μικρασιατών (από τις 19:00) με “Percussion B [eat]s”(κρουστά και γαστρονομία): Κουζίνες και Live/Performances: The Bucket Boy (Matthew Pretty) , Sea Clown Sailing Circus, Λία Κουτελιέρη, o Bombo. ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ
-Main Stage: 22-23-24/07- Κάστρο Φορτέτζας (από τις 20:15 – οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00): Itamar Doari: (Ισραήλ), The Bucket Boy (Matthew Pretty) (ΗΠΑ), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βαγγέλης Καρίπης, Haig Yazdjian, Τάκης Φαραζής, Percussion4one feat. Tigran Sargsyan, De Todas Formas, Πέτρος Βαρθακούρης, Παντελής Ντζιάλας, Topos, Al Hanim Trio, και Σκίουρο 5 feat. Μαρία Κώτη.

 

Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices.gr & PUBLIC

 

Info: www.rpf.gr
Παραγωγή: Act for Art (www.actforart.gr) & Δήμος Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗΡ
Υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟΑ & του Δήμου Ρεθύμνου