Ένας γρίφος για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η φετινή τουριστική σεζόν, με τα δεδομένα να εναλλάσσονται διαρκώς και τα κρύα ντους να διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ τα μηνύματα είναι τόσο μπερδεμένα που είναι πολύ δύσκολο να τα αποκωδικοποιήσει κανείς.

 

Αρχικά να αναφέρω ότι οι πληροφορίες που είχα ήταν ότι τουρισμό θα βλέπαμε από τις 15 Ιουνίου και μετά. Ότι πήραμε λοιπόν πριν από αυτό ήταν bonus σε μια ακόμα δύσκολη χρονιά. Γεγονός ήταν ότι από τις 15 Ιουνίου και έπειτα περιμέναμε μια έκρηξη αφίξεων που δεν έγινε. Η Αγγλία, αλλά και η στάση των Σκανδιναβών μέχρι στιγμής αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα. Η Κρήτη και τα Χανιά έχουν επενδύσει σημαντικό μέρος του τουρισμού σε αυτό το πακέτο τουριστών.

 

 

Δυστυχώς τα νέα που έρχονται από τους δύο αυτούς τουριστικούς προορισμούς μόνο ευχάριστα δεν είναι. Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν ότι όσο θα αργούν οι συγκεκριμένες αγορές να ανοίξουν, τόσο θα χάνουμε έδαφος και τόσο θα μικραίνουν οι στόχοι μας για τη φετινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Ο άλλος παράγοντας που θα κρίνει πολλά είναι η νέα μετάλλαξη του ιού. Το νησί μας είναι το πρώτο που εμφανίζει κρούσματα και μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα υπάρξει διασπορά. Όλα είναι πολύ ρευστά και το τοπίο μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη.
Η αβεβαιότητα είναι έκδηλη, η ανησυχία επίσης. Η ελπίδα παραμένει…άλλωστε μόνο αυτή μας έμεινε

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/