Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή αναμένεται να επεκταθεί σε αυτούς που μετέχουν στις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως τα Σώματα Ασφαλείας. Αντίθετα, δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς, που σημειώνουν ικανοποιητικά ποσοστά συμμετοχής

 

 

Στην κυβέρνηση είδαν με ικανοποίηση την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκαλύπτουν το ποιες επαγγελματικές ομάδες θα μπουν στην λίστα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αυτή αναμένεται να επεκταθεί σε αυτούς που μετέχουν στις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως τα Σώματα Ασφαλείας. Αντίθετα, δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς, που πάντως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, σημειώνουν ικανοποιητικά ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν τον τρόπο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη δημοσιευτεί, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργικής Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης που θα ισχύει από σήμερα, ενώ νέο καθεστώς ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης καθώς και μοριακών ή self test θα ισχύσει για όσους ταξιδεύουν στα νησιά. Επαγγελματίες αλλά και ελεγκτικές Aρχές περιμένουν τις τελικές οδηγίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ψυχαγωγία από την ερχόμενη Παρασκευή έως και τα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

 

Παράλληλα την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό θα έχουν από σήμερα οι νέοι 15-17 ετών, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα. Οι νέοι 15- 17 ετών θα εμβολιάζονται με το σκεύασμα της Pfizer.

Ένα από τα ζητήματα που μένει να αποσαφηνιστεί από την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η ταυτοπροσωπεία για όσους αποφασίσουν να μπουν στους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και θα φέρουν το ειδικό πιστοποιητικό τυπωμένο ή στο κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο της κάθε επιχείρησης για να διαπιστωθεί εάν ο πελάτης που φέρει το πιστοποιητικό φέρει μαζί του και έγγραφα ταυτοποίησης.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία και την μετάλλαξη Δέλτα να περικυκλώνει όλο και περισσότερο την Ελλάδα γίνεται πλέον κατανοητό πως το 4ο κύμα του φονικού ιού βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας. H διαφαινόμενη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει στρέψει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες, απ’ όπου και αναμένεται να εξαρτηθούν τα επόμενα πανδημικά κύματα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Στην κυβέρνηση δηλώνουν πως στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για περιοριστικά μέτρα, τίποτε όμως δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ειδικά για μέτρα σε τοπική κλίμακα, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται εκθετικά.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

Πηγή: reader.gr