Άρωμα Ελλάδας στο Μονακό – Μία δράση για περιβαλλοντικό σκοπό – Στην Salle des Etoiles έχουν τραγουδήσει ο Έλτον Τζον, ο Φρανκ Σινάτρα κ.α.

 

Στα ελληνικά χρώματα θα «ντυθεί» για μια ξεχωριστή βραδιά η θρυλική συναυλιακή σκηνή του Salle des Etoiles, στο Μονακό, πάνω στην οποία έχουν ερμηνεύσει τραγούδια, που άφησαν ηχηρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο πεντάγραμμο, οι Φρανκ Σινάτρα, Έλτον Τζον, Γουίτνεϊ Χιούστον.

«Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, για ένα βράδυ μόνο, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο», αναφέρεται στη φτιασιδωμένη με λάμψη και ενθουσιασμό ανακοίνωση του κέντρου που έχει χαρακτηριστεί μυθικών διαστάσεων.

Η παρακολούθηση της ειδικής συναυλίας, που θα εκπέμψει άρωμα Ελλάδας, προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 700 ευρώ.

Ο σκοπός διοργάνωσης της ξεχωριστής βραδιάς, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει μια κορυφαία ελληνική φωνή, αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

Όπως επισημαίνεται, εξάλλου και στη σχετική ανακοίνωση, η συναυλία της Άννας Βίσση στο Μονακό θα υποστηρίξει έναν περιβαλλοντικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Monk Seal Alliance (MSA) που είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και προστασία αυτού του εμβληματικού είδους της Μεσογείου.

«Έχοντας χαρακτηριστεί ως απειλούμενο είδος υπό εξαφάνιση, η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus Monachus), βρίσκει καταφύγιο στο μικρό κυκλαδίτικο νησί της Γυάρου, το οποίο στο παρελθόν υπήρξε ιστορικά τόπος εξορίας και φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το νησί της Γυάρου σε καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια.Προσπάθειες όπως αυτές στη Γυάρο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας έχουν αποφέρει καρπούς με αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά να διατηρούν έναν από τους μεγαλύτερους υποπληθυσμούς του είδους στη Μεσόγειο σήμερα. Η αέναη και ενισχυμένη προσπάθεια διατήρησης του είδους είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί. Η πρωτοβουλία Monk Seal Alliance υποστηρίζει την πρακτική δράση διατήρησης για την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο», επισημαίνεται ακόμη.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες του Μονακό, οι ξένοι θαυμαστές της Άννας Βίσση καθώς και όσοι ταξιδέψουν στο Μόντε Κάρλο από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ειδικά για την εμφάνιση της καλλιτέχνιδος στο Μονακό, το σκηνικό στο ”Monte Carlo Salle des Etoiles” θα φωτιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

 

Πηγή: protothema.gr