“Γίναμε καπετάνιοι, μηχανικοί, ναύτες, οι αγαπημένοι κλόουν ολόκληρων γενιών ανθρώπων, το Sea Clown μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε σε μέρη που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν αδύνατον να φτάσουμε. Ελπίζουμε ότι εμπνεύσαμε χιλιάδες ανθρώπους, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στο κοινό που μας ακολουθεί, στις οικογένειες και φίλους που μας υποστηρίζουν αυτά τα 15 χρόνια και μοιραζόμαστε αξέχαστες στιγμές…”

 

 

Το Sea Clown Sailing Circus είναι μία διεθνής ομάδα new circus που κάνει τα πάντα: χορεύει, τραγουδάει, παίζει μουσική, κάνει ακροβατικά και ζογκλερικά και καταφτάνει στο λιμάνι του Ρεθύμνου με το δικό τους πλοίο για το Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου. Μία εμφάνιση που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη, «απίστευτα ακροβατικά και ξεκαρδιστικές καταστάσεις» όπως μας λένε και οι ίδιοι.

Εμφανίζονται στις 20 και 21 Ιουλίου, με δωρεάν είσοδο στην Πλατεία Μικρασιατών στις 19:00, σαν μέρος των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ, ενώ οι κύριες συναυλίες με διεθνείς και έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες φιλοξενούνται στο βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτζας από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου, σε μία συνδιοργάνωση της Act for Art και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου-Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

«Βρισκόμαστε στο Γαλαξίδι, επισκευάζοντας τη μηχανή ενός εκ των πλοίων. Πάντα έτοιμοι για νέες περιπέτειες…», τους ρωτάμε πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ότι οι θαλασσινοί κλόουν με το τσίρκο τους έρχονται με μεγάλη όρεξη στο Ρέθυμνο. Μέχρι να τους δούμε ζωντανά στην Πλατεία Μικρασιατών, ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

 

 

Πώς αντιμετωπίσατε την πανδημία του COVID-19; Ειδικά για ανθρώπους σαν εσάς που αναπνέετε και ζείτε για την ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση μέσα από shows και εργαστήρια…

Με πολύ προσοχή στο τι τρώμε, υγιές φαγητό, υγιές σώμα, πολύ χρόνος προπόνησης και εξάσκησης για να γίνουμε καλύτεροι στις τέχνες μας και με τι καταπιανόμαστε. Το δύσκολο και σκληρό κομμάτι ήταν να μην μπορείς να παίξεις ζωντανά μπροστά σε κόσμο για δύο χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά, πάντα βρίσκαμε τρόπους να παίξουμε ζωντανά μιας και έχουμε την τύχη οι εμφανίσεις μας να είναι πάντα σε ανοιχτούς χώρους και έτσι οι άνθρωποι δεν φοβούνται τόσο να έρθουν να μας δουν.
Τα εργαστήρια, μέσα από αυτή τη μόδα των online μαθημάτων, μας κράτησαν σε επαφή με το κοινό και τους μαθητές μας και μοιραστήκαμε μαζί την ελπίδα, αλλά υπήρχε και μία μεγάλη ανησυχία για τον τρόμο και παράνοια που μετέδιδε η κυβέρνηση για τις κοινωνικές συναντήσεις και δραστηριότητες.
Η μεγαλύτερη ζημιά μέσα από αυτήν την πανδημία ήταν ότι ήμασταν κλειδωμένοι μέσα σε lockdown, δεν μπορούσαμε να επισκευάσουμε τα πλοία μας το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι ακόμα και τώρα κάνουμε δουλειά που έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Αποτέλεσμα να μην προβάρουμε τόσο τις εμφανίσεις μας, χάσιμο χρόνου, ενέργειας και χρημάτων, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν ευκαιρίες όπως το Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου και «αέρα στα πανιά μας».

 

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

 

Πότε γεννήθηκε το Sea Clown Sailing Circus; Τι σας ένωσε και σας έφερε κοντά;

Το Sea Clown γεννήθηκε στα Χανιά σαν μία ιδέα το 2005 και έγινε πραγματικότητα το 2006. Κάθε χρόνο προχωράμε μπροστά! Αυτή τη στιγμή, μετράμε δύο σκάφη για πλήρωμα και καλλιτέχνες, καθώς και ένα πλοίο για την οικογένεια του ναυάρχου και ένα για τον μηχανικό μας. Αυτό που μας ενώνει είναι το πάθος μας για την τέχνη του τσίρκου, να ταξιδεύουμε στη θάλασσα και ψάχνοντας πάντα έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης.

 

Από πού έρχεται η έμπνευση; Ίσως και μια αναφορά ή και επιρροή από το Flying Circus των Monty Python;

Χαχα, σίγουρα, οι Monty Python είναι έμπνευση και επιρροή για όλους τους κωμικούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο αλλά όχι τόσο σαν αναφορά-επιρροή σε εμάς. Μας αρέσουν φυσικά, όπως στους περισσότερους. Παίρνουμε έμπνευση από τη μυθολογία από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από τις αρχαίες ιστορίες και πάντα είναι ένας «καθρέφτης» στο σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

 

Πώς άλλαξαν οι ζωές σας από τη στιγμή που γεννήθηκε το Sea Clown Sailing Circus;

Άλλαξαν πολύ. Γίναμε καπετάνιοι, μηχανικοί, ναύτες, οι αγαπημένοι κλόουν ολόκληρων γενιών ανθρώπων, το Sea Clown μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε σε μέρη που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν αδύνατον να φτάσουμε. Ελπίζουμε ότι εμπνεύσαμε χιλιάδες ανθρώπους, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στο κοινό που μας ακολουθεί, στις οικογένειες και φίλους που μας υποστηρίζουν αυτά τα 15 χρόνια και μοιραζόμαστε αξέχαστες στιγμές.

 

More info: rpf.gr