Δεν επιλέχθηκε μόνο για τις αθλητικές της επιτυχίες, αλλά για το πάθος που παρουσιάζει και την ικανότητα της να σπάει τα στερεότυπα, στηρίζοντας την ισότητα και την δικαιοσύνη

 

Η Ναόμι Οσάκα είναι μία από τις λίγες μαύρες αθλήτριες, που φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit.

Η 23χρονη τενίστρια χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό ως «Αθλήτρια της Χρονιάς για το 2020», μετά τις αποκαλύψεις της για την ψυχολογική πίεση, που έχει υποστεί και για την μεγάλη προσπάθειά της να την διαχειριστεί. Η ίδια παραιτήθηκε από το γαλλικό Open, ενώ της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων, επειδή επέλεξε να απέχει από τα ΜΜΕ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 大坂なおみ (@naomiosaka)

 

Η διευθύντρια του περιοδικού, MJ Day δήλωσε για την Οσάκα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ναόμι είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο και η θέση της στο εξώφυλλο του περιοδικού μας ήταν δεδομένη. Πέρασε την αρχή της καριέρας της, κατακτώντας τίτλους και τώρα ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς. Την εξυμνούμε όμως, όχι μόνο για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά για το πάθος της και την δύναμη με την οποία σπάει τα στερεότυπα κάθε φορά που πρόκειται για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ψυχική υγεία».

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 大坂なおみ (@naomiosaka)

 

 

Η ίδια αναφέρει για το εξώφυλλο: «Είμαι τόσο περήφανη που βρέθηκα σε ένα από αυτά τα εξώφυλλα και ήμουν η πρώτη με καταγωγή από την Ιαπωνία και την Αϊτή. Αισθάνομαι παρόν το πολυπολιτισμικό μου υπόβαθρο σε ό,τι κι αν κάνω. Προσπαθώ να το ενσωματώσω στα πάντα, οπότε ελπίζω να το δείτε κι εσείς».

Ανέφερε επίσης, πως έμπνευσή της για το εξώφυλλο ήταν άνθρωποι, που θαύμαζε από μικρή, όπως η Μπιγιονσέ και η Τάιρα Μπανκς. «Το ότι μεγάλωσα βλέποντας τόσο απίστευτες γυναίκες στα εξώφυλλα και τώρα είμαι κι εγώ σε ένα από αυτά, μου μοιάζει με όνειρο», δήλωσε η αθλήτρια.

 

Πηγή: protothema.gr